Hirdetés

2021.12.20. 11:11

Miért van szükségünk magán egészségbiztosításra?

Jobb ellenőrzést szeretnénk az egészségügyi ellátásunk felett?

Forrás: biztositasszakerto.com

A magán egészségbiztosítás rövidebb várakozási időt, nagyobb orvosi és szakorvosi választékot, nagyobb rugalmasságot az időpont egyeztetés során, biztonságot és teljes nyugalmat kínál.


 

Néha nem elég az állami egészségügyi ellátásra támaszkodni

 

Közegészségügyi rendszerünkben a helyzet az alulfinanírozottság miatt nem túl fényes. Nyugodtan kijelenthető, hogy tökéletes ellentéte a tévében látható kórházi sorozatoknak. Amiben nem kell hónapokat várni egy szükséges vizsgálat elvégzéshez, mivel egy másik szobában azonnal elvégzik kifogástalan állapotban lévő eszközökkel. 

 

Nem beszélve arról, hogy a dolgozók kedvesek és segítőkészek, mivel van miből megélniük. Hihetetlennek tűnik igaz? Pedig Magyarországon is vannak ilyen intézmények, csak ahhoz, hogy a szolgáltatásaikat igénybe tudjuk venni, bizony fizetni kell. 


 

Gyorsabb hozzáférés
 

Ha komoly egészségügyi problémákkal kell szembenéznünk, az állami ellátásban tapasztalható hetekig tartó várakozás a különböző kezelésekre vagy műtétekre fájdalmas és frusztráló lehet. Az a képesség pedig, hogy megkerülhetjük ezeket a várakozási időket és megkaphatjuk a szükséges orvosi ellátást, amikor szükségünk van rá, az egyik legegyértelműbb előnye a magán egészségbiztosításnak Magyarországon
 

A COVID-19 járvány előtt is már például egy CT vagy egy MRI vizsgálatra több hónapot kellett várni. Ez az idő pedig a pandémia miatt csak nőtt és nőtt, mivel számos vizsgálatot el kellett halasztani. Magánellátásban viszont ezek akár egy-két napon belül elvégezhetőek. Nincs ez másképp az ultrahanggal, vagy az ortopédiai, nefrológiai vizsgálatokkal sem, hiszen az állami ellátórendszerrel ellentétben a magán intézményekben sokszor napok alatt megvan.


 

Továbbfejlesztett létesítmények

 

A közegészségügyi intézményeket állami pénzből finanszírozzák, és talán soha nem lesz elég mindenki szükségleteinek kielégítésére. Az ilyen létesítmények gyakran túlzsúfoltak, és hiányozhatnak a kényelmi szolgáltatások. 
 

A magán létesítmények viszont jól finanszírozottak, így ennek köszönhetően jól is vannak karbantartva. Itt talán a legjobb példa a röntgen vizsgálat lehet, amit nem mindegy, hogy egy negyven, vagy egy pár éves berendezéssel végeznek. 


 

Biztosítások összehasonlítása
 

A biztosítók kínálatában általában többféle csomagot is találhatunk eltérő díjakkal és szolgáltatásokkal. Tizenöt és huszonöt ezer forint közötti havidíjjal már elmondható, hogy egy átlag felnőtt elfogadható induló csomagot kap, de nem biztos, hogy mindig a legolcsóbb verzió a legideálisabb, hiszen ehhez meglehetősen szűk szolgáltatás kapcsolódik.

 

Arról nem is beszélve, hogy az sem mindegy, milyen életszakaszban kötjük a biztosítást, és hogy milyen az életmódunk. Általában minél fiatalabb az ügyfél, és minél kevesebb betegségre hajlamosító szokással rendelkezik, annál alacsonyabb díjjal tud kalkulálni, így érdemes a lehető legkorábban megfontolni a dolgot. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában