Sajószentpéter hírei

2018.01.27. 19:20

Sajószentpéterről a világ kifutóira

Sajószentpéter - Rémiás Vivien édesanyját szerette volna meglepni azzal, hogy az Északban szerepel.

Sajószentpéter - Rémiás Vivien édesanyját szerette volna meglepni azzal, hogy az Északban szerepel.

Szívesen adnék interjút annak az újságnak, amit néhai nagyszüleim mindig olvastak. Így kezdődött az a levél, amit még decemberben kaptunk Rémiás Vivientől, aki jelenleg Németországban él, és onnan építi nemzetközi modellkarrierjét.

Szeretnék újra kiutazni valamely délkelet- ázsiai országba." Rémiás Vivien

A fiatal lány még csak 24 éves, de már dolgozott ismert divatmárkáknak, híres tervezők munkáit mutatta be, részt vett a Chanel, illetve a Christian Dior fotózásain Párizsban. Ezeken túl szerepelt a Jakarta Fashion Weeken, ahol az egyik legnagyobb indonéz designerrel, Ivan Gunawannal dolgozott együtt.

„Merjenek álmodni!”

Több oka is volt, hogy az Észak-Magyarországot megkereste, az egyik, hogy meglepje édesanyját, aki jelenleg is Sajószentpéteren él, és mai napig a lap olvasója. Illetve „szeretném átadni a fiataloknak azt az üzenetet, hogy merjenek nagyot álmodni, higgyenek magukban, és soha ne adják fel az álmaikat! Ne hallgassanak azokra, akik visszahúznak, mert sajnos ilyen is mindig akad”.

Szeretett volna azonban ­köszönetet mondani édesanyjának, és mindazoknak, akik hittek benne és ­kitartottak mellette.

„De fontosnak tartok eloszlatni néhány tévhitet is, ami a nemzetközi modellekkel kapcsolatban ismert” – jelentette ki Vivien.

A modell januárban látogatott Miskolcra, akkor sikerült beszélgetnünk vele. Vivien szívesen mesélt a kezdetekről, így megtudtuk, Miskolcon született, de Sajószentpéteren nőtt fel. 2012-ig itt élt családjával, de édesapja munkát kapott Németországban, így tanulmányait magán­tanulóként fejezte be a kazincbarcikai gimnáziumban.

Tipikus modellalkat

Öt évvel ezelőtt azonban a nyarat Magyarországon töltötték, ahol Vivien beiratkozott egy fotós-modell nyári táborba. Itt kezdődött minden. Persze már korábban is érdekelte a modellkedés, ráadásul kiskorától mindenki mondta neki, hogy mivel magas és vékony, tipikus modellalkat, de ezt sem ő, sem a család nem vette komolyan. A nyári táborba is inkább kíváncsiságból ment, de a programot szervező modellügynökség meglátta benne a lehetőséget.

A tábor után nem sokkal megkeresték, érdekelné–e egy indonéziai szerződés.

„Nagyon örültem a lehetőségnek, és szerencsére a szüleim is maximálisan támogattak. Persze előtte utánajártunk a kinti ügynökségnek, információkat szereztem ­róluk. Ezt javaslom mindenkinek, mielőtt elfogad egy ajánlatot. Fontos, az is jelzi egy modellügynökség megbízhatóságát, ha nem kérnek előre pénzt, hanem minden költséget ők vállalnak, egyfajta befektetésnek tekintik a modelleket” – árulta el Vivien.

„Kint mesébe illő világba csöppentem – emlékezett a modell. – Eleinte félénk voltam, nem is volt tökéletes a mozgásom. Véletlenül egy másik miskolci lánnyal kerültem egy szállásra, és vele éjszakánként gyakoroltuk a mozgást, a magassarkúban sétálást. Gyorsan beletanultam a modellkedésbe, ­Indonéziában több fotózásom volt, divatbemutatókon vettem részt. Az igazi siker pedig az volt, hogy több száz lányból beválasztottak engem is a Jakarta Fashion Week ­bemutatóira.

Csodálatos Indonézia

Vivien arról is mesélt, hogy Indonézia mennyire csodálatos, de ellentmondásos hely. Középréteg nincs, vannak a nagyon gazdagok és a nagyon szegények. „A pompás felhőkarcolók mellett láthatjuk a nyomornegyedeket, ahol fólia­sátorban élnek az emberek” – mondta.

Úgy volt, Indonéziában hat hónapig marad Vivien, de édesapja beteg lett, ezért három hónap után visszautazott Németországba. Sajnos édesapját elveszítette, ezután döntenie kellett, marad ott, vagy hazajön. Maradt. Elvégzett egy féléves fogorvosi asszisztensi képzést, majd egy hároméves irodai ügyintéző iskolát, ahol, mint egyetlen nem német anyanyelvű diák, a legjobb tanuló kitüntetést kapta. De érezte, az ő álma, hogy modell legyen, ezért visszatért ehhez, talált egy bécsi ügynökséget, és rajtuk keresztül került ki Mumbaiba, Indiába.

„Itt főleg az ország tradi­cionális ruháját, a szárit mutattam be. Nagyon szerettem ezt a munkát, persze a család és a barátaim hiányoztak” – tette hozzá.

A világ kicsi, hiszen Vivien Indiában is találkozott magyar modell lánnyal. „Sokan vagyunk a világban, és az ügynökségek szeretnek velünk dolgozni, mert ha munka van, mi csináljuk. Sok az orosz, ukrán, brazil modell, de ők hisztisebbek néha…” – tudtuk meg.

Címlapon is szerepelt

Amikor élményeiről kérdeztük, a párizsi fotózásokat emelte ki. Chanel, Christian Dior ruhákat mutatott be, ráadásul imponált neki, hogy a francia lányok helyett kizárólag őt kérték fel a munkára. Dolgozott a Fendinek is, és szerepelt már címlapon is, például a legnagyobb indiai magazin, a Sanskar borítóján.

Hogy a diétával, hogy áll, arra azt felelte, hogy a szerződések elején minden lány bizonyítani akar, ilyenkor saláta, ásványvíz a menü, de ahogy telnek a hónapok, előkerül a csoki, süti. Sőt a szálláson minden lány szívesen készíti el hazájának tradicionális ételét, desszertjét. ­Vivien ­például palacsintát ­sütött a modelleknek.

Célja az, hogy újra kiutazhasson valamelyik ­délkelet-ázsiai országba. ­Megszerette ezt a környezetet, az ottani embereket. Mindenképp Indonéziába, Malajziába vagy Szingapúrba szeretne leszerződni. Meg persze minél több neves magazin címlapján szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!