Sport

2011.10.14. 09:19

F1 Korea: először Schumacher, utána Hamilton

Michael Schumacher nyerte a Koreai Nagydíj első szabadedzését pénteken. A hétszeres világbajnok idejét a japán versenyen második világbajnoki címét is begyűjtő Sebastian Vettel tudta a leginkább megközelíteni. A második gyakorláson ugyanakkor a McLaren kettőse végzett az élen; Lewis Hamilton az első csapattársa Jenson Button a második időt autózta.

Michael Schumacher nyerte a Koreai Nagydíj első szabadedzését pénteken. A hétszeres világbajnok idejét a japán versenyen második világbajnoki címét is begyűjtő Sebastian Vettel tudta a leginkább megközelíteni. A második gyakorláson ugyanakkor a McLaren kettőse végzett az élen; Lewis Hamilton az első csapattársa Jenson Button a második időt autózta.

A pilótáknak több mindennel is számolniuk kellett az első pénteki szabadedzést megelőző percekben. Az eső áztatta aszfalttal, a 17 fokos hőmérséklettel és 87 százalékos páratartalommal, és azzal is, hogy a Pirelli csak a lágy és szuper lágy abroncsokat biztosította a csapatok számára a Koreai Nagydíj hétvégéjére. - számolt be róla a formula.hu.

Vettel szárazzal

A frissen avatott kétszeres világbajnok Vettel az edzést előtt, még száraz pályára alkalmas gumikat tetetett fel autójára, bár néhol állt még víz a pályán az éjszakai esőzés miatt. A két HRT indult ki először a pályára, installációs körre. A nagyok közül először Massa vágott neki a próbálkozásnak, majd Rosberg, Schumacher, Maldonado és szépen lassan az egész mezőny kicsordogált a pályára. Egyedül a McLaren párosa maradt a garázsokban, de majd negyed óra elteltével ők is kigördültek az aszfaltcsíkra.

Esőben

Az eső csordogált, de a radarjelentések szerint nagyjából tiszta idő volt várható a továbbiakban, ehhez képest egyre morcosabb időjárással kellett számolnia a pályára kilátogató szurkolóknak. Sok pilóta, úgy mint Webber, Button, csak beszélgettek a garázsban fél óra elteltével, majd Hamilton futott ki egy kör erejéig eső gumikon. 53 percre volt szükség ahhoz, hogy normális mért idő szülessen. Ez a 2008-as világbajnok McLarenes neve mellé fűzhető 2:05.484-es eredmény volt. Ezt később Buemi tudta megdönteni, akinek csapattársát, Alguersuarit, Jean Eric Vergne helyettesítette az első szabadedzés idejére.

A másodikon a Mclarenek

Schumacher a 70. percben állt először az élre. A radarok szerint az edzés végére áll el az eső és a második bemelegítésre már jobb körülmények várhatóak. A Mercedes GP világbajnok pilótája az edzés végén autózta a 2:02.484-es idejét, mely ezen a pályán legyőzhetetlennek bizonyult. Mögötte Vettel, di Resta, Sutil, Buemi, Kobayashi, Hamilton, Rosberg, Perez és Webber volt a sorrend. Massa, Alonso és Button mért kört sem produkált.

Ugyanakkor a McLaren kettőse végzett az élen a Koreai Nagydíj második szabadedzésén, Lewis Hamilton az első csapattársa Jenson Button a második időt autózta. A harmadik helyet Sebastian Vettel szerezte meg Fernando Alonso előtt.

 

Koreai Nagydíj, eredmények

1. szabadedzés végeredménye: 1. Michael Schumacher Mercedes-Benz, 2. Sebastian Vettel Red Bull, 3. Paul di Resta Force India, 4. Adrian Sutil Force India, 5. Sébastien Buemi Toro Rosso, 6. Kamui Kobayashi Sauber, 7. Lewis Hamilton McLaren, 8. Nico Rosberg Mercedes-Benz, 9. Sergio Perez Sauber, 10. Mark Webber Red Bull, 11. Karun Chandhok Lotus, 12. Pastor Maldonado Williams, 13. Jean-Eric Vergne Toro Rosso, 14. Rubens Barrichello Williams, 15. Narain Karthikeyan HRT, 16. Daniel Ricciardo HRT, 17. Jérome d’Ambrosio Virgin, 18. Timo Glock Virgin, 19. Felipe Massa Ferrari (idő nélkül), 20. Fernando Alonso Ferrari (idő nélkül), 21. Bruno Senna Renault, 22. Vitaly Petrov Renault (idő nélkül), 23. Heikki Kovalainen Lotus (idő nélkül), 24. Jenson Button McLaren (idő nélkül)      

2. szabadedzés végeredménye: 1.  Lewis Hamilton McLaren, 2.  Jenson Button McLaren, 3.  Sebastian Vettel Red Bull, 4.  Fernando Alonso Ferrari, 5. Mark Webber Red Bull, 6. Jaime Alguersuari Toro Rosso, 7. Felipe Massa Ferrari, 8.  Nico Rosberg Mercedes-Benz, 9. Sébastien Buemi Toro Rosso, 10. Paul di Resta Force India, 11. Vitaly Petrov Renault, 12. Adrian Sutil Force India, 13. Rubens Barrichello Williams, 14. Michael Schumacher Mercedes-Benz, 15. Bruno Senna Renault, 16. Sergio Perez Sauber, 17. Kamui Kobayashi Sauber, 18. Pastor Maldonado Williams, 19. Heikki Kovalainen Lotus, 20. Jarno Trulli Lotus, 21. Timo Glock Virgin, 22. Jérome d’Ambrosio Virgin, 23. Daniel Ricciardo HRT, 24. Tonio Liuzzi HRT.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!