Sport

2013.02.01. 14:54

A tét a négy közé jutás

Labdarúgás - Presztízscsata a javából: vasárnap 14 órától rendezik a Létavértes–DVSC-TEVA Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzését.

Labdarúgás - Presztízscsata a javából: vasárnap 14 órától rendezik a Létavértes–DVSC-TEVA Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzését.A sors úgy hozta, hogy a két, még versenyben lévő hajdú-bihari egyletnek, az NB III-as Létavértesnek és az élvonalbeli DVSC-nek épp egymással kell megküzdenie a Magyar Kupa ötödik fordulójában, mely a négy közé jutásról dönt. A mérkőzés pikantériája nem csak annyi, hogy megyéstársak csapnak össze, ennél többről van szó, hisz a Léta a DVSC fiókcsapata, sok későbbi lokistát az alig több, mint hétezer főt számláló kisvárosban neveltek ki. Csak hogy néhány példát említsünk, Létavértesen játszott korábban Szécsi Gergő, Nagy Zoltán, Korhut Mihály, Varga József, Rezes László, Spitzmüller István, Kulcsár Tamás, Ferenczi János, vagy épp Szűcs István. Ők a példaképei azoknak a futballistáknak, akik jelenleg Gyarmati András keretét alkotják, ők azok, akik pozitív mintaként szolgálhatnak a jövő nemzedéke számára. A párharc első mérkőzését vasárnap 14 órától Létavértesen tartják, míg a visszavágóra február 6-án, szerdán 13 órától Debrecenben kerül majd sor.

Az, hogy az NB III. Tisza–csoportjában szereplő Létavértes egyáltalán idáig eljutott, már önmagában is bravúr, hisz az NB II-es Putnokon, Mezőkövesden és Szolnokon, valamint az NB I-es Pápán túljutva kerültek be a Magyar Kupa sorozat legjobb nyolc csapata közé a vértesiek. A debrecenieknek nem kellett ilyen hosszú utat bejárniuk a negyeddöntőbe kerüléshez, hisz csak a harmadik fordulóban csatlakoztak a küzdelmekhez: Kondás Elemér tanítványai a Szentlőrincen és a Nyíregyházán túljutva várják az újabb derbit.

Meglepetést is okozhatnak

– Elég furcsa meccs lesz, hisz a Létavértes a fiókcsapatunk. Nehéz találkozóra számítok, biztos vagyok benne, hogy a fiatalok mindent meg fognak tenni azért, hogy bizonyítsanak, ahogy mi annak idején – vélekedett Korhut Mihály, aki maga is a Létában nevelkedett.

– Természetesen ismerjük a csapatot, és az edzőjüket, rám is Gyarmati Bandi bácsi figyelt fel. Nem gondolom, hogy olyan simán tudnánk nyerni, tisztában vagyunk vele, ellenfelünk milyen csapatokat vert ki a negyeddöntőig vezető úton, akár meglepetést is okozhatnak, pláne, ha nem a megfelelő hozzáállásban lépünk pályára. És ha már itt tartunk, a játéktér is megnehezítheti a dolgunkat, hisz eddig műfüvön készültünk, most pedig rendes füvön kell meccselnünk – mondta az ifjú védő, aki azt is elárulta, hogy a szakmai stáb már keretet hirdetett, ennek alapján vegyes összetételben játszanak majd a szombaton 12 órakor kezdődő Békéscsaba elleni edzőmeccsen, és az MK-ban is. A DVSC hivatalos oldala szerint több lokista is sérüléssel bajlódik, Selim Bouadla, Spitzmüller István, Lucas Marcolini, Kulcsár Tamás és Bernáth Csaba vélhetően nem utaznak el Létára.

Esélytelenebbek, ám...

– Még a felkészülés közepén tartunk, így biztosan nem lesz egy sziporkázó mérkőzés a Loki elleni, ennek ellenére mindent meg fogunk tenni a tisztes helytállásért. A fiúkat doppingolja a lehetőség, hogy egy NB I-es csapattal, ráadásul épp a DVSC-vel szemben mutathatják meg magukat, mindenki a legjobbat szeretné kihozni magából. Jól haladunk az alapozással, a srácok lelkesen elvégzik a feladatokat. Van jelenleg egy-két sérültünk, meg páran el is mentek, így egyelőre kissé szűkös a létszámunk, de megoldjuk – tudtuk meg Gyarmati Andrástól, a Létavértes vezetőedzőjétől, aki úgy véli, talán valamivel jobb lenne, ha később rendezték volna meg a meccset, mivel most fáradtabb a csapata, de ha reálisan nézik a dolgokat, így se, úgy se ők az összecsapás esélyesei, tehát végül is mindegy, mikor játsszák le az MK negyeddöntőt. – Amennyire tudom, sokan kilátogatnak majd a mérkőzésre, érdekli a környékbelieket, mire megy egymás ellen a két együttes, részünkről mi mindent elkövetünk majd, már a döntetlen is óriási siker lenne.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!