Sport

2013.10.06. 15:55

Szünidei matiné

A diósgyőri futballtörténelem újabb érdekes epizóddal bővült szombaton. A felnőtt csapat délutáni NB I-es megyei rangadója helyett egy utánpótlás matinéra ment ki az ultrák több tucat főből álló csoportja. Nem, nem tévedtek el, ezzel a megjelenésükkel tudatták, hogy élnek, nagyon is élnek, és még mindig a Diósgyőr mellett vannak.

A diósgyőri futballtörténelem újabb érdekes epizóddal bővült szombaton. A felnőtt csapat délutáni NB I-es megyei rangadója helyett egy utánpótlás matinéra ment ki az ultrák több tucat főből álló csoportja. Nem, nem tévedtek el, ezzel a megjelenésükkel tudatták, hogy élnek, nagyon is élnek, és még mindig a Diósgyőr mellett vannak. A Magyar Labdarúgó Szövetségnek a szurkolókkal kapcsolatos stratégiáját elfogadni nem tudó, a stadionok területére lépést regisztráció kötő intézkedés ellen tiltakozó fanatikusok az U18-as DVTK SE – Illés Akadémia-Haladás bajnokira ruccantak ki. Hogy véletlenül, vagy nem véletlenül választották új akcióijuk premierjéhez éppen azt diósgyőri utánpótláscsapatot, amelynek a DVTK futballtörténelem egy korszakának emblematikus figurája, Vitelki Zoltán az edzője, tulajdonképpen mindegy. A lényeg, hogy ott voltak, azt és úgy csináltak, amit szeretnek, amit szoktak, hangerőben és látványban egyaránt oda tették magukat. És túl azon, hogy életre szóló élményt szereztek a diósgyőri U18-as csapat tagjainak, mindenkinek, aki ott volt a pálya környékén, egyvalamit nyilvánvalóvá tettek. Azt, hogy nagyon hiányoznak odabentről, a stadionból, az NB I-es meccsekről. Mert a diósgyőri labdarúgás fontos részét jelentik. Ők a szív, az a szerv, amely biztosítja az állandó véráramlást. Azt, hogy a szurkolás eljusson a stadion minden szegletébe, és hogy ne csak a környező hegyek visszhangozzák, hanem a hegyeken túl élők is, hogy ,,mi vagyunk a legnagyobbak". De egy matinén, még ha oly különleges is, ez nem jön át. Nekik kéne átjönni. Délutánra. Valaki már tényleg segíthetne.


Kapcsolódó cikkek:

Focihangulat az utánpótlásmeccsen Diósgyőrben

Miskolc - Kevés magyar élvonalbeli mérkőzésen tapasztalható olyan hangulat, mint amilyen szombat délelőtti DVTK - Illés Akadémia-Haladás U18-as bajnoki mérkőzésen lehetett tapasztalni.

A Bajtársak Diósgyőr közleménye

"Nem hagyjuk magára a Diósgyőrt, ahogy azt sokan gondolják. Utánpótlás meccsekre fogunk járni. A meccsek előtt meg fogjuk hirdetni, hogy melyik meccset néztük ki magunknak és várunk mindenkit, aki csatlakozni szeretne hozzánk és szurkolni egy jót. Első alkalommal, 2013. október 5-én 10 órától az U18-as csapat meccsére fogunk menni." - olvasható a Bajtársak Diósgyőr szurkolói csoport közleményében.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!