Sport

2015.01.15. 13:48

Büszke arra is, hogy két mérkőzést meg tudtak nyerni

Kazincbarcika - Szívesen játszana idén döntőt a kazincbarcikai férfi röplabdacsapat fiatal ütője.

Kazincbarcika - Szívesen játszana idén döntőt a kazincbarcikai férfi röplabdacsapat fiatal ütője.Blázsovics Péter, a Vegyész RC-Kazincbarcika röplabdázója is ott volt a Nyíregyházán a napokban megrendezett U21-es világbajnoki-selejtezőn, amelyen Demeter György szövetségi edző együttese a lettekkel, a görögökkel és a franciákkal harcoltak a biztos továbbjutást érő első pozícióért. A fiúk Lettország és Görögország egyaránt 3:1-es legyőzése után ki-ki mérkőzést játszottak az Eb-bronzérmes franciákkal a világbajnokságra való kijutásért, és végül 3:0-ra alulmaradtak. Az észak-borsodiak röpisének neve mellé a baltiak ellen 13, a dél-európaiakkal vívott összecsapás során 10, a gallokkal szemben lezajlott csatában pedig 3 pont került.

– Január 2-án érkeztünk Nyíregyházára, nyolcadikáig edzettünk, a meccseket 9-én, 10-én és 11-én játszottuk – osztotta meg ezen tényt az Észak-Magyarországgal Blázsovics Péter, aki 4-es ütőben szerepelt Demeter György alakulatában. – A mérkőzések erősorrend szerint jöttek, mindenki tudta, hogy ennek a selejtezőnek a franciák az esélyesei. A lettek ellen tíz ütésem volt és három blokkom, valamint az én nyitásfogadásom bizonyult a legjobbnak. A görög találkozón nyolc-kettő volt ez a szám, a harmadik meccsen sajnos már nem volt ennyi jó megmozdulásom, de akkor csapat szinten is rossz volt a statisztikánk. Úgy látszott, hogy a franciák nagyon megnéztek mindent rólunk, az adatokat, ráadásul a három nap végére játékba lendültek, kijött, hogy sokkal többet készülnek együtt, mint mi. Persze jó lett volna továbbjutni, de arra is büszkék lehetünk, hogy két mérkőzést hozni tudtunk ezen a selejtezőn.

Nem emlékezhet rá

A 19 esztendős Blázsovics Péter – aki évek óta folyamatosan tagja a korosztályos válogatottnak – hétfőre pihenőt kapott a VRCK vezetőedzőjétől, Dudás Andrástól, de kedden már beszállt a közös munkába. Csapata, ahová május 31-ig köti szerződése, remekül áll az élvonalban, akár még a döntőbe is bekerülhet…

– Nehéz lesz, de mindent megteszünk ezért – tette hozzá a fiatal röplabdázó. – Elérni elérhető, csakhogy addig még sok mérkőzés lesz, azokra kell koncentrálni, és az edzéseken keményen kell dolgozni. Hallottam, hogy a Vegyész legutóbb 2007-ben volt fináléban, erre én nem emlékezhetek, hiszen akkor még éppen csak elkezdtem ismerkedni a sportággal… Régen volt, szívesen játszanék döntőben, de gondolom, ezzel ugyanígy vannak a többiek is… A jövőm? Most még pontosan nem tudom, örülnék neki, ha egyszer majd ki tudnám magam próbálni külföldön, bízom benne, hogy lesz erre lehetőségem.

ÉM-MI

Nyíregyházán történt

U21-es férfi világbajnoki-selejtező

  • Magyarország – Lettország 3:1 (21, 18. –22, 15)
  • Görögország – Magyarország 1:3 (20, -15, -23, -17)
  • Franciaország – Magyarország 3:0 (16, 26, 18)

  • A végeredmény:

  • Franciaország 9 pont,
  • Magyarország 6,
  • Görögország 3,
  • Lettország 0.

  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!