Sport

2019.04.02. 08:14

Mezőkövesd vs. DVSC : A három után jöhet a négy is

Mezőkövesd - Kedden este Magyar Kupa-­visszavágót játszik otthon a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Kedden este Magyar Kupa-­visszavágót játszik otthon a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata.

A 20 órás kezdés magyarázata ugyanaz, mint a szombati 13.45-ös starté: a negyeddöntő második felvonását élőben sugározza a televízió. Akik tehát a helyszínen, a kövesdi stadionban akarják megtekinteni a várhatóan izgalmas összecsapást, arra készüljenek, hogy még az éjszakázás is benne van a pakliban. Az odavágón a Debreceni VSC 1–0-ra nyert, az eredmény kedvező, de egyben kedvezőtlen: az 1–0-s hazai siker a hosszabbításhoz elég, az összesített diadalhoz azonban 2–0, vagy 3–1 (esetleg még nagyobb arány) kell. A döntetlen semmiképpen nem elegendő, miként akkor is meleggé válhat a helyzet, ha a vendégek gólt szereznek. Az előzetes matematikának persze különösebb értelme nincs, úgyis minden a zöld gyepen dől el – a fejszámolás a futballban nem játszik…

Működőképes elmélet

A fürdővárosiak szombaton három gólt gyártottak, és három pontot gyűjtöttek a Budapest Honvéd ellen, ezúttal pedig bravúrt érhetnek el azzal, ha a sorozat keretében bejutnak a legjobb négy közé. Ezzel biztosan bekerülnének a klub történelemkönyvébe, ha ezt majd egyszer megírják.

– Célunk a továbbjutás kiharcolása – szögezte le Kuttor Attila, a borsodiak vezetőedzője. – Azt kell mondanom, hogy nálunk most minden szerves egységben, ha úgy tetszik, szimbiózisban él egymással. Gondolok a magyar bajnokságra és a kupára, az egyik húzza magával a másikat. Az NB I-ben kedvező helyzetben vagyunk, evés közben pedig megjött az étvágyunk, hiszünk benne, hogy klubunk neve is feltűnik majd az előkelő négyes listán. Amennyiben ez az álmunk valóra válik, akkor pedig a kupamenetelésünk hatást gyakorolhat az élvonalra, már a szombati, Újpest FC elleni fellépésünkre, amelyen újabb bravúrt mutathatunk be. Ugyanezt mondhatom a keretre: nálunk huszonkét egyenértékű játékos alkotja a gárdát. Olyan mindegy, hogy eddig kik kaptak szereplési lehetőséget, bárhogyan álltunk fel, a fiúk hozták a tőlük elvárt szintet. Csapatunk többféle formációban, hadrendben és taktikai elgondolással is működőképes, a Mezőkövesddel számolnia kell az ellenfeleknek, eljutottunk oda, hogy minket senki nem írhat le, ugyanakkor szó szerint tartanak tőlünk. Kisvárosi klubként és együttesként értéket képviselünk, oszlopos tagjai vagyunk a „foci krémnek”.

Nem kutakodnak

A hajdúságiak nyilván ugyanabban a cipőben vannak, mint a borsodiak: nagy kérdés, hogy mesterük, Herczeg András hogyan forgatja a kártyáit, kiket tesz be, kiket cserél ki.

– Mi ezekkel nem foglalkozunk és nem is kutakodunk vagy találgatunk. Mindegy, hogy miként vonul ki a DVSC, mi a saját erősségeinket akarjuk felszínre hozni. Ezt tettük a bajnokságban a Budapest Honvéddal szemben, hátrányból fordítva őröltük fel a fővárosiakat. Nagy örömünkre szolgált, hogy akiket beküldtünk, azok is hozzátették a magukét a mérkőzéshez, melynek végén valamennyien együtt örültünk. Egységben az erő, mi pedig egységesek vagyunk, akarunk, szorgoskodunk. Most az lenne az ideális, ha minél hamarabb sikerülne kiegyenlíteni a hátrányunkat, ennek elérése érdekében persze nem leszünk türelmetlenek, végig nyitva akarjuk hagyni ezt a bizonyos kaput. Akkor sem veszítjük el a fejünket, ha gólt kapunk: a kispestiektől is kaptunk, aztán hárommal válaszoltunk. Ennek szellemében mondom: a DVSC-vel szemben is összehozhatunk hármat.

Ami pedig a széles nyilvánosságot illeti: a hazaiak számára komoly felhajtóerő az is, hogy négy napon belül egymás után kétszer is képernyőre kerülnek – ezt a dicsőséget is megélték.

A kövesdiek várható összeállítása: Dombó – Farkas D., Hudák, Szalai A., Vadnai – Szeles, Tóth B. – Vajda S., Koszta, Moutari – Dragóner.


Mezőkövesdi játékosszavak

Dombó Dávid kapus: – Természetesen a továbbjutás a célunk, ehhez pedig itthon mindenképpen nyernünk kell. Jelenleg egygólos hátrányban vagyunk, és tisztán látjuk, hogy a Debrecen jó csapat, de nekünk – mivel profi sportemberek vagyunk – csak és kizárólag a négy közé kerülés lebeg a szemünk előtt. Mi a Budapest Honvéddal szemben kiharcolt győzelemmel, ők a MOL Vidi FC-től elszenvedett vereséggel készültek a kupameccsre. A szombati diadalunkat kívánjuk megfejelni, az ellenfelünk pedig a javítás szándékával érkezik hozzánk, ezért szerintem izgalmas lesz a meccs.

Eperjesi Gábor védő: – Nagyon szeretnénk továbbjutni. Ehhez ésszel kell játszanunk: tudjuk, hogy ehhez gól, sőt gólok kellenek, miközben azzal is tisztában vagyunk, hogy a saját kapunkba nem kerülhet a labda, a kuparendszer szerint ugyanis az idegenben szerzett találatok duplán számíthatnak. Okos és türelmes futballt kívánunk előadni. Természetesen kedden is szeretnék pályára kerülni és a srácokkal együtt kiharcolni a következő körbe jutást.


Az első meccsek és a visszavágók

Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0

Visszavágó: Mezőkövesd, kedd 20.00

Budaörs – Budapest Honvéd 1–2

Visszavágó: Budapest, Új Hidegkuti Nándor stadion, szerda 18.00.

Puskás Akadémia FC – Soroksár FC 1–1

Visszavágó: Budapest, Szamosi Mihály sporttelep, szerda 15.30.

Ferencvárosi TC – Mol Vidi FC 1–2

Visszavágó: Székesfehérvár, szerda 18.00.


[related-post post_id="4170571"]

[related-post post_id="4169537"]

[related-post post_id="4169057"]

[related-post post_id="4149636"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!