Tokaj hírei

2012.01.12. 14:23

Libegőt építenének Tokajban

Tokaj - Meg is kezdték az egyeztetéseket az Aggteleki Nemzeti Park vezetőivel.

Tokaj - Meg is kezdték az egyeztetéseket az Aggteleki Nemzeti Park vezetőivel.A város képviselő-testülete a 2012-es év költségvetési koncepciójában engedélyezte, hogy legalább 95 százalékos támogatású, új munkahelyeket és látványosságokat biztosító projektben részt vegyen.

Arról, hogy a városban, vagy annak határában libegőt építsenek már meg is kezdték Tokajban az egyeztetéseket az Aggteleki Nemzeti Park vezetőivel. Arról megállapodás született, hogy a nemzeti park bizonyos megkötésekkel nem emel kifogást a libegő megépítését illetően.

Az ötletgazdát

Tokajban a projekt ötletgazdáját, Balázs Istvánt bízták meg azzal, hogy keressen egy olyan nyomvonalat és indítási pontot, amely a későbbi tervek alapjául szolgálhat. A városvezetés az Antenna Hungáriával is hamarosan felveszi a kapcsolatot, hogy az adótorony hasznosításának lehetőségeiről egyeztessen. Ugyanakkor szükség lesz az áramszolgáltatóval is tárgyalni arról, hogy a hegyre ívelő nagyfeszültségű vezetékeket bizonyos helyeken földkábelre cseréljék.

A libegőt a tervek szerint nem az önkormányzat, hanem egy nonprofit társaság üzemeltetné, a polgármester bízik abban, hogy erre jelentkező is akad.

-EJ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!