Közlekedés

2020.04.04. 07:00

Hiába a járvány, tömeg volt

Elismerik a hibát, módosítja a menetrendet a közlekedési vállalat.

Horváth Imre

A közösségi oldalon terjedt az a fotó, amelyet Alakszai Zoltán, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője tett közzé. A fotón jól látszik, hogy milyen tömöttek a buszok csütörtök hajnalban a koronavírus-járvány ellenére. Épp akkor, amikor két méter távolságot kellene tartani az utasoknak egymástól, hogy a vírus ne terjedjen. Bejegyzésében a képviselő azt írta, a városvezetés péntekre megígérte, hogy javít a helyzeten.

„Reméljük, valóban így lesz, mert ez így nagyon veszélyes. A nagy forgalmat bonyolító MVK-járatok menetsűrűségén azonnal változtatni kell a miskolciak védelme érdekében!” – tette hozzá.

Ellenőrzik az utasforgalmat

Érdeklődésünkre a miskolci városháza arról tájékoztatott, az MVK Zrt. folyamatosan figyeli az utasszámokat.

„Az MVK Zrt. valóban több észrevételt kapott a műszakváltáshoz kapcsolódó járat­indulások gyakoriságával kapcsolatban, ezért az utas­észrevételek alapján, illetve a nagyvállalatokkal, nagy foglalkoztatókkal történő folyamatos egyeztetések eredményeként rugalmasan, az igények szerint folyamatosan módosítják a menetrendeket.

Az egyik közösségi oldalon megjelent észrevétel alapján péntektől az 54-es autóbusz 04:55-kor Felső-Majláthról induló járata a tumultus elkerülése miatt két csuklós autóbusszal indul.”

Hasonló módon például a Déli Ipari Parkban is több változást vezettek be: módosították a közlekedési rendet a gyár kérésére, hogy a megállóhelyeken ne alakulhasson ki tumultus. A Déli Ipari Parkhoz közlekedő járatok esetében is megmaradt munkanapokon a munkanapi menetrend, és április 6-tól lesznek olyan indulási időpontok, ahol dupla csuklós autóbusz közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!