Koronavírus

2020.04.10. 07:00

Már minden korosztályt érint a járvány nálunk is

A járvány már minden korosztályt érint, de az alaptétel az, hogy az idősebb betegek esetében súlyosabb a folyamat.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A média kérdéseire is válaszolt az operatív törzs keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy azon négy ország között vagyunk, amelyeknek Kína a rendelkezésére bocsátott egy gyógyszert, amely jelentősen csökkenti a vírusos állapotot, és elősegíti a tüdő állapotának javulását. Ez egy ismert japán gyógyszer, amit többször alkalmaztak már. Az engedélyeztetési eljárás gyorsan zajlik.

A szolgáltatók – például a fodrászok – nyitva lehetnek, de be kell tartani a védő intézkedéseket, praktikus például, ha egy üzletben egyszerre csak egy fodrász dolgozik. Ugyanez igaz az ételt elszállításra kínáló talponállókra is.

A járvány már minden korosztályt érint dr. Müller Cecília szerint, de az alaptétel az, hogy az idősebb betegek esetében súlyosabb a folyamat.

A magánlaborok által végzett tesztekről nincs összegyűjtött információja az operatív törzsnek, a megjelentett adatok ezeket nem tartalmazzák.

Azt is megtudhattuk, hogy a halálozási arány nem tér el jelentősen a környező országokétól, de nehéz az összehasonlítás. Hazánk az alsó harmadban foglal helyet a járvány ellen küzdő országok sorában a halálozási arány tekintetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!