Koronavírus

2020.04.04. 17:30

Szülinapi buli a kijárási korlátozás idején

A születésnap az születésnap, ünnepeljünk a járvány idején is! Segítünk, hogyan.

Bartók Nándor

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Valószínűleg mindenkinek voltak tervei az elkövetkezendő hetekre, hónapokra, melyet a járványhelyzet miatt jobb esetben módosítania, rosszabb esetben törölnie kellett. Különösen igaz ez azokra, akik ezekben a napokban ünneplik a születésnapjukat. Az éttermi rendezvények, nagyobb családi és baráti összejövetelek most nem jöhetnek szóba, így több kreativitásra lesz szükség az ünnepléshez, de nincs minden veszve. Pár egyszerű módon meg lehet tartani, azokat a bizonyos várva várt napokat.

Sütögetés, piknik

Igaz, egyelőre az időjárás eléggé szeszélyes, de lassan azért számíthatunk a felmelegedésre. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kertes házban lakunk, vagy valamilyen módon van hozzáférésünk egy zárt kerthez, használjuk ki a lehetőségeket. Kisebb családi körben is élvezetes időtöltés lehet egy szalonnasütés vagy grillezés.

Házibuli online

Sok applikáció, amiket napi szinten használunk (Facebook, Messenger, Skype, Instagram) alkalmas arra, hogy akár telefonon, akár számítógépről felvegyük egymással a kapcsolatot. Kezdeményezhetünk privát vagy csoportos beszélgetéseket, hagyományos hang alapú, vagy videóhívást. Arról nem is beszélve, hogy akár élő közvetítést is indíthatunk, melyre minden ismerősünk szabadon rácsatlakozhat, ha szeretne.

Videójátékok

Ma már eléggé elterjedtek a videójátékok, és a játékipar azok számára is könnyen elérhetővé vált, akik eddig még nem vetettek lábat ebben a világban. Akár konzolon, akár számítógépen vagy telefonon szeretnénk egy kis kiruccanást tenni a virtuális világokba, már sok ingyenes játékkal elérhető ez a cél. Mindenki megtalálhatja a számára érdekes műfajt, a sporttól az autós szimulátorokon át egészen az ügyességi játékokig. Közben pedig egy fülhallgató segítségével cseveghetünk a barátainkkal is.

Napoljuk el!

Ha módunk van rá, napoljuk el az ünneplést egy későbbi, nyugodtabb időpontra, amikor már rendeződött az egészségügyi helyzet. Így van időnk kitalálni, mit is szeretnénk, és lemondanunk sem kell semmiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!