Figyelem!

2024.04.17. 14:00

Egy órával több időt tölthetünk szeretteinkkel a kórházban

Változott a látogatási idő a vármegyei kórházban és a hozzá tartozó tagkórházakban. Április 15-től lépett életbe az új rend, ami biztosítja azt, hogy plusz egy órát tölthetünk látogatási időben a kórház területén.

Galambos Eszter

Egy betegnél egyszerre csak egy látogató tartózkodhat

Fotó: Török Attila

Ahogy a boon.hu megírta, április 15-ei, hétfői hatállyal változott a látogatási idő a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban és a tagintézményeiben. A legfontosabb, hogy plusz egy órát tölthetünk látogatási időben a kórház területén, gyógyuló szeretteinknél, ismerőseinknél. 

A látogatók érdekében

Miért volt szükség a látogatási idő bővítésére? Mennyi bővülést jelent ez az előzőekhez képest? - kérdeztük a kórháztól. 

a20200316_Korhaz_latogatas_tilalom_ellatas_fg_fmh (4)
Érkeznek a látogatók
Fotó: Fehér Gábor

„A látogatási időt egy óráról két órára növeltük. A bővebb időintervallumhoz a látogatók jobban tudnak alkalmazkodni. Mivel korábban kezdődik a látogatási idő, a hozzátartozóknak még lehetősége van konzultálni a kezelőorvossal, illetve a tömegközlekedés is elérhetőbb ebben az idősávban, amely kedvez a vidéken élő látogatóknak”

 - tartalmazza a válasz.  

Mindezek által még akadálytalanabbul és hosszabb időtartamban tudnak érintkezni a betegek a hozzátartozókkal. Igény esetén a kezelőorvos személyesen is tudja tájékoztatni a hozzátartozókat a beteg állapotáról.  

Egy betegnél egyszerre csak egy látogató!

Nem korlátozzák, hogy a beteg mennyi látogatót fogadhat a látogatási időben, viszont az a kórház vezetésének a kérése egy betegnél egyszerre egy látogató tartózkodjon a kórteremben.  

Megkérdeztük, hogy véglegesnek tekintik-e az intézkedést? „Terveink szerint igen, amennyiben egyéb körülmény nem indokolja a látogatási idő módosítását” - tudtuk meg. 

Jó, ha tudjuk! 

- A látogatás ideje egységesen munkanapokon és munkaszüneti napon is 15.00-től 17.00 óráig tart a házirendben foglaltak betartása mellett. 

- A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon a látogatás továbbra is minden nap 15.00 és 16.00 óra között engedélyezett. (Az engedély visszavonásig érvényes, a látogatási rend többi általános szabályának szigorú betartása mellett.) 

- A kórteremben egy betegnél egyszerre csak egy látogató tartózkodhat, a súlyos állapotú betegek esetén - ha a hozzátartozó látogatási időn kívül is szeretne a beteg mellett tartózkodni - a kérést az osztályvezető főorvosnak vagy helyettesének írásban kell jelezni, aki indokolt esetben engedélyezheti azt. 

- Munkaszüneti napon felmerülő sürgős látogatási igény esetén azt az igazgatói ügyeletes felé lehet benyújtani az [email protected]; e-mail címre, amennyiben a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, úgy lehetőség van az intézmény területén, szabadtéren történő látogatásra.

- Vizitek, orvosi és/vagy ápolói beavatkozások alatt látogató nem tartózkodhat a kórteremben. A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (kézfertőtlenítés). A maszk viselése - az érvényben lévő rendelkezés szerint - 2024. április 8-a óta nem kötelező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában