Segítség

2024.04.20. 13:00

Egymást követik a jótékony akciók, újabb gyűjtés a gazdáknál!

„A hála az egyetlen virág, amely a léleknek terem” – ezzel a Shakespeare idézettel köszönte meg a Supersum Alapítvány és Hegedűs Zoja szülei azt a segítséget, amellyel a szívtumorral született kislány gyógykezeléséhez járult hozzá a Dél-Borsodi Ifjú Gazdák Gazdakör elnöke, a NAK vármegyei igazgatója.

Boon.hu

Tarr Zoltán, a Mezőkövesd Zsóry FC négyszeres válogatott középpályásnak, Cseri Tamásnak a mezére licitálva adományozott. A dedikált sportereklyét a licitet szervező Dr. Polyák Zsolt hivatalvezető tűzoltó alezredes adta át – számolt be róla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gazdakörök Szövetsége.

De nem ez az első jótékonysági akció, amit gazdálkodóként Tarr Zoltán felkarol és támogat Taskó Józseffel az Agrárgazdasági Kamara vármegyei elnökével együtt. Néhány hete indult el ugyanis a gazdálkodók összefogására hívó akció, amelynek keretében egykori falugazdász kollégájuk, Micskó Gyula unokájának gyűjtenek mindenkit kérve, hogy csatlakozzanak a Mentsük meg Benit akcióhoz és tegyenek jót velük együtt.

Tarr Zoltán (jobbról) a mezzel, amelyre a jótékony licitet adományozta
Forrás: Facebook

„Most olyan embernek van szüksége a mi támogatásunkra, aki évtizedeken át segítette szakmai tudásával a vármegye gazdálkodóit, a vármegye agráriumát.

Micskó Gyula BARÁTUNK, GAZDATÁRSUNK, EGYKORI FALUGAZDÁSZUNK családját a sors szinte lehetetlen helyzet elé állította: kis unokája, a 4 éves Beni a Duchenne-féle izomsorvadásos betegséggel küzd, és mindössze 1-1,5 éve maradt arra, hogy megkapja a világ második legdrágább,1,3 milliárd forintba kerülő gyógyszerét. Ezt az összeget előteremteni egy család sem tudná, de több ezer, százezer ember összefogásával sikerülhet. Mentsük meg Benit attól, hogy 10 éves korára kerekesszékbe kerüljön, és cáfoljuk meg a betegség 26 éves átlagéletkorra vonatkozó statisztikáját! Sokan együtt tehetünk azért, hogy Beninek hosszú, szép élete legyen.

A MAGOSZ vármegyei szervezete most arra kéri a gazdálkodókat, hogy mutassunk meg, hogy mekkora erő, segítőszándék van bennünk, és pénzadománnyal támogassuk a mindig segítőkész Gyula családját és Benit a gyógyuláshoz vezető úton – írják posztjukban, amelyben bővebb információk is találhatók a segítségnyújtáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában