Labdarúgás

2024.04.27. 20:17

DVTK: nulla jött az ötös után (fotókkal)

Gól nélküli döntetlent játszott szombaton a diósgyőri labdarúgócsapat.

Küzdelem volt, de gól nem született a DVTK – KTE bajnokin

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB I 30. fordulójában, szombaton délután Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE mérkőzést rendeztek.

Kettő és három

A hazai csapat kezdője két helyen változott a múlt szombati, hazai környezetben, a Debreceni VSC ellen 5-3-ra megnyert meccshez képest. Lundnak és Pernambucónak csak a kispadon jutott hely, Szatmári és Feuillassier pedig bizalmat kapott Vladimir Radenkovic vezetőedzőtől. A DVTK-ból többen hiányoztak sérülés miatt, Popadiuc, Acolatse, Bárdos, Jurek, Csirmaz és Gera, illetve Lund. Utóbbi azért nem volt kezdőben, mert kisebb probléma miatt hét közben néhány edzést kihagyott.

A Kecskeméti TE szakvezetője, Szabó István három helyen módosította az előző fordulóban, a Mezőkövesd Zsóry FC ellen, hazai pályán 2-1-re megnyert meccsre kiküldött csapatát. Leoni és Pálinkás ezúttal kispados volt, Katona sárga lapos eltiltása miatt nem volt keretben, ezekkel összefüggésben Zeke, Májer és Horváth K. pedig a kezdőbe került.

Gól nélkül

Az első félidőben a DVTK nem sokat mutatott támadásban, a vendégek kapusának nem volt mit védenie. Ezzel szemben a KTE játékosai jól használták a szabad területeket, sokszor jó ütemben léptek be az egy védekező középpályással, Vallejóval, 4-1-4-1-et játszó Diósgyőr védelme és középpályás sora közé. A KTE 5-3-2-es, támadásban 3-5-2-es hadrendje eredményesebb volt, az első húsz percben a fekete szerelésben játszó lila-fehérek fölényben futballoztak, több veszélyes kapu előtti megmozdulásuk volt. A félidő közepétől kiegyenlített lett a játék, de a Diósgyőr középpályás játéka halvány volt, hiányzott a vízió, hogy miként lehetne az erős és magas védőkkel szemben helyzetet kialakítani. A piros-fehérek egy héttel ezelőtti remek játékának nyoma sem volt a 46 percig tartó első menetben. 

Védőfal

A második félidő elején jobban akart a DVTK, nagyobb nyomást fejtettek ki a hazaiak, mezőnyfölényt harcoltak ki, de mivel sem a játékrész első harmadában, sem a másodikban nem jött helyzet, fertályóránként kettős cseréket hajtott végre Radenkovic edző. Hogy mennyire nem volt nagy a választási lehetőség, minőségi támadók tekintetében azt jelzi, hogy a négyből az egyik csere az volt, hogy Bokros helyett Holdampfot próbálta ki jobb oldali védőként a hazai szakvezető. Egy jó ideig a KTE csak ritkán jutott át a hazai térfélre, kontrákra nem nagyon tellett tőlük, játékosaik energiáját elvitte a védekezés. A Diósgyőr igyekezett nagyon, de a zárt kecskeméti védőfalon nem igazán tudott keresztül menni. A meccs hajrájában voltak biztató jelek, de ez a mérkőzés végül úgy ért véget, hogy a DVTK-nak nem sikerült ziccert kialakítania, a meccsen a vendégek által elképzelt forgatókönyv érvényesült. A gól nélküli bajnoki végén a KTE-nek volt nagyobb oka az örömre, hiszen ezzel a döntetlennek bennmaradtak az NB I-ben, a hazai drukkerek viszont csalódottan indulhattak haza, az egy héttel ezelőtti gólzápornak, az elsöprő játéknak nyoma sem volt.

Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE 0-0
Diósgyőr, 5412 néző. V.: Karakó (Albert I., Buzás).
Diósgyőri VTK: Odyntsov (6) – Bokros (5), Szatmári (6), Chorbadzhiyski (6), Stephen (5) – Vallejo (6) – Bényei (5), Klimovich (5), Feuillassier (5), Pozeg Vancas (6) – Edomwonyi (5). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Kecskeméti TE: Varga B. (0) – Májer (6), Szűcs K. (6), Szabó A. (6), Belényesi (6), Zeke (6) – Helmich (5), Vágó (6), Banó-Szabó (6) – Lukács D. (6), Horváth K. (6). Vezetőedző: Szabó István.
Csere: Helmich helyett Nikitscher (5) a 46., Edomwonyi helyett Szabó L. (5) a 60., Feuillassier helyett Pernambuco (5) a 60., Banó-Szabó helyett Zsótér (6) a 67., Lukács D. helyett Pálinkás (-) a 71., Bényei helyett Holdampf (-) a 75., Klimovich helyett Fekete V. (-) a 75., Bokros helyett Ferencsik B. (-) a 83., Májer helyett Inyibor (-) a 85. percben.
Sárga lap: Helmich a 40., Stephen a 49., Szűcs K. a 70., Májer a 80., Pozeg Vancas a 91. percben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!