Autó - Motor

2017.06.09. 15:33

Székesfehérvári aszfalton folytatják a rallisok

Miskolc, Székesfehérvár - A hétvégén a magyar ralibajnokság negyedik futamát rendezik meg Fejér megyében.

Miskolc, Székesfehérvár - A hétvégén a magyar ralibajnokság negyedik futamát rendezik meg Fejér megyében.

Egy erősebb sprintversenynek is beillik a magyar ralibajnokság következő futama, hiszen a székesfehérvári verseny szombaton délben rajtol, és vasárnap délutánig tart. Ettől függetlenül, vagy talán éppen ezért is fokozottabb terhelésnek lesznek kitéve a párosok, hiszen a 150 versenykilométert rövidebb idő alatt kell teljesíteniük, mint máskor. A felkészülést az is érdekessé teszi, hogy ismét csak három hetük volt a csapatoknak, a szombathelyi murvát követően pedig az ORB mezőnye ismét visszatér az aszfaltos körülményekhez. A bajnokságot jelenleg a címvédő Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős vezeti, akik Fehérvárral kapcsolatban remek élményeket őriznek.

– Rendkívül kedves számomra ez a futam, mióta visszatért a programba, jó eredményeket érek el a Fejér megyei pályákon. Kétszer sikerült nyerni, egyszer pedig egy nyíltsisakos csatában az ezüstöt szereztem meg. A közelmúlt sikerei, a családi kötődés és a nosztalgia is fontos számomra ezen a futamon, éppen ezért most is a jó eredmény reményében ülök bele az R5-ösbe. Biztos, hogy nagy csatára van kilátás, de szeretnénk folytatni az idei eredményes szereplésünket.

Hadik támadni fog

Az elmúlt hónapok eseményei alapján ebben leginkább a miskolci Hadik András akadályozhatja meg a bajnokot. A fordos pilóta legutóbb Szombathelyen nagy csatában lett második, azt megelőzően pedig az ózdi futamot megnyerte, így a fehérvári hétvégét az éves összetett második helyéről várja.

– Van egy kis lemaradásunk Norbiékkal szemben, de ez még nem akkora különbség, hogy ne lehetnénk bizakodóak – tette hozzá Hadik András. – Bízom benne, hogy technikai szempontból hibamentes hétvégénk lesz, ebben az esetben ugyanis bármi előfordulhat. Akár hat-hét páros is esélyes lehet a győzelemre, szerencsére mi is ott vagyunk köztük.

Mint ahogyan a korábbi többszörös magyar bajnok, Kazár Miklós, Ferencz Ramón egységgel is számolni kell az idei Székesfehérvár Rallye-n. A kettős korábban technikai nehézségekkel bajlódott, ezért nem tudták kihozni magukból azt, ami ténylegesen bennük van.

– Szombathelyen éreztem, hogy tökéletesen átmentem a gyorsaságin, mégis kaptam néhány másodpercet a többiektől. Egyszerűen nem vettük észre, hogy tíz százalékkal gyengébb volt az autónk. Szerencsére most már megvan a hiba, ezért optimistán várjuk a folytatást – árulta el Kazár Miklós. – A bajnokság helyszínei közül Fehérváron nem voltunk igazán szerencsések, de bízunk benne, hogy most minden összeáll. Helyezéstől függetlenül már azzal is elégedett lennék, ha a hétvége alatt végig jól éreznénk magunkat. Rendkívül népes a kategóriánk, de úgy látom, hogy a bajnoki címre csak négy-öt párosnak lehet reális esélye.

ÉM-ME


A tények

Az Országos Rallye Bajnokság állása: 1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 76, 2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 60, 3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia) 49, 4. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Ford Fiesta R5) 36, 5. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 28, 6. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyundai i20 R5) 27 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!