boon.hu video

5 órája

Cirkuszi állatok lepték el az utat Miskolcon - képek, videó

Október 21-én, hétfőn a déli órákban igazán különleges látványban lehetett részük azoknak, akik a József Attila utcán közlekedtek. A zebrán kutyák mutattak be trükköket, lámák sétáltak át a gyalogátkelő zöld jelzésénél. A vármegyei rendőr-főkapitányság mindent bevet annak érdekében, hogy a közlekedésbiztonság fontosságára felhívja a figyelmet.

Gárdonyi Edina

Cirkuszi állatok lepték el a gyalogátkelőhelyet a miskolci József Attila utcában

Fotó: MZSP

–  A mai napon a vármegyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya és a Hungária Nagycirkusz egy közös akcióval szeretné felhívni a közlekedők figyelmét a gyalogátkelőhelyen történő közlekedés veszélyeire. Minden eszközt bevetünk annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet ennek fontosságára – tájékoztatta portálunkat Dsupin Levente őrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának alosztályvezetője. Hozzátette, hogy a cirkusszal való együttműködésen túl az év során még számos meglepő kampányt fognak indítani. Mindegyik kampánynak egy a lényege, hogy minél többen felkapják rá a fejüket és minél több ember figyelmét felhívja a gyalogátkelőhelyeken való biztonságos közlekedés fontosságára. A közlekedésbiztonság az a téma, amiről nem lehet eleget beszélni.

közlekedésbiztonság, rendőrség, borsod-abaúj-zemplén
Figyelemfelhívó közlekedésbiztonság témájú videókat forgatott cirkuszi állatokkal a vármegyei rendőrség.
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A közlekedésbiztonság közös célunk

A vármegyei rendőrség közösségi oldala igazán szórakoztató módon igyekszik felhívni az állampolgárok figyelmét legyen szó bűnmegelőzésről vagy akár közlekedésbiztonságról.

A figyelemfelhívó videókkal talán nagyobb hatást tudunk elérni, hiszen a közlekedésbiztonság a közös ügyünk

 – nyilatkozta a boon.hu-nak Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, hogy a ma forgatott videók közül a tevés például a hamarosan kezdődő országos láthatósági kampányra készült. A kutyás és lámás videók célja, hogy felhívja a gyalogosok figyelmét a zebrán való biztonságos áthaladásra. Amikor meglátták, hogy Miskolcon van a Hungária Nagycirkusz, megkérdezték Carment, az igazgatót, aki azonnal igent mondott az együttműködésre.

A cirkusz először kapott ilyen megkeresést

Nagy örömmel fogadtuk a rendőrség felkérését

 – mondta Ádámné Wertheim Carmen, a cirkusz igazgatója, hiszen

a Hungária Nagycirkusz számára is kifejezetten fontos a közlekedésbiztonság, hogy a közönségünk, a családok és a vendégeink is körültekintően közlekedjenek.

Az igazgató azt is elmondta portálunknak, hogy ez az első ilyen felkérés, amit kaptak és örömmel vesznek részt benne.  Az állatok a cirkuszban családtagok, a kis lámák már itt születtek, biztos volt benne, hogy a kutyák és ők is tökéletesen hajtják végre a feladatokat. Ez így is történt. Dél körül először Michael és Cacao, a cirkusz két kutyája mutatott be trükköket a zebrán, a József Attila utcán a piros lámpánál álló autósok legnagyobb meglepetésére. Az igazán döbbenetes látvány ezután következett, amikor a lámacsalád, James és Lola, valamint a kis lámák, Klaus és Kohl vonultak át a zebrán. 

Négy figyelemfelhívó videó is forgott

A Hungária Nagycirkusz október 27-ig tartózkodik Miskolcon a József Attila úton, illetve a tavalyi karácsonyi cirkusz sikere után újabb karácsonyi produkciókkal tervezzük meglepni a miskolci és környékbeli közönséget

 – válaszolta kérdésünkre az igazgató, hogy meddig láthatják a kutyusokat és a lámákat az érdeklődők. A rendőrség négy videót is készített - többek között tevével és papagájokkal - , de mindegyik témáját nem áruljuk el, hamarosan a nagyközönség is megnézheti azokat a vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában