jegyzet

2020.06.05. 07:00

Onlány

Fokozatosan visszatérünk a régi kerékvágásba, de semmi nem lesz már többé ugyanaz.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

A négy fal és a képernyő két és fél hónap alatt sem lett a barátunk, de már megszoktuk a társaságát. Biztos a bizonytalanságban. A gazdaság romokban, napról napra élünk. Pont ilyen az előttünk álló nyár is, már június van, de még fogalmunk sincs róla, hogyan és hol töltjük majd. Lesz-e pénzünk a nyaralásra, vagy az is virtualizálódik, amit eddig félretettünk? Még azt sem látjuk előre, hogy szólnak-e majd második hullámról és kötelező védőoltásról a hírek. Utólag fog csak kiderülni, hogy mennyire volt maradandó a digitális oktatással átadott tudás és a sok online vizsga. Köztük az is, amin a pandémia alatt átment az emberiség. Rájöttünk, képesek vagyunk otthonról dolgozni, egy ideig kibírjuk izolációban, és ha vészhelyzet van, követjük a felsőbb utasításokat.

Az ember jelleme mit sem változott, a XXI. század már a gépeké. Ők a versenytársaink, még ha hasonulunk is hozzájuk, veszítünk.

(A borítóképen: Detzky Anna)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!