Jegyzet

2021.09.11. 07:00

Várakozás

Emlékeznek arra, hol jártak a pünkösdi hosszú hétvégén? Segítek.

Méhes László

Méhes László

Fotó: Vajda János

Az volt az első alkalom ebben az évben, amikor szabadon foglalhattak szállást országon belül bárhol. Feltéve, ha volt védettségi igazolványuk, és hajlandóak voltak maszkot hordani a szálláshelyeken.

Ha akkor nem utaztak, nem veszítettek semmit. Nyáron bepótolhatták. Korlátozások nélkül, aminek köszönhetően a vártnál is többen vettek, ha szabad mondanom, vettünk részt a hazai turizmus újraindításában. A vendéglátók régen látott érdeklődésről és pénzköltési hajlandóságról számoltak be. A bezártság után most azok is megjutalmazták magukat egy „wellnesszel”, akik máskor elzárkóznak a trendi luxustól.

Az utazási kedv őszre alábbhagy, és a következő nyárig csak a nevezetesebb kulturális események vonzanak jelentősebb számú vendéget. Az utószezon ellenére most például a héten kezdődő miskolci filmfesztiválra teltek meg a szálláshelyek, örvendezett a helyi turisztikai egyesület elnöke. Ezt jelentette nemrég még az előszezonban a most bezárt operafesztivál. Hogy a jövő nyárelőre mit tartogat annak pótlására a város, én nem tudom…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!