jegyzet

2020.04.28. 11:00

Érettek?

Bár a neve érettségi, de saját tapasztalatból tudom, hogy a középiskolás évek végére nem mindenki „érik” meg.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Tudásban talán, bár az sem biztos, a felnőtté válásban azonban csak kevesen. Most azonban itt a 2020, a dupla 20-as, amiben az év elején még annyian bíztunk. Azóta kiderült, badarság volt, mert nem nyugalmat, sok-sok jót és gazdagságot hozott a világnak, hanem rengeteg bajt, szorongást, félelmet, fájdalmat és gyászt. Mindezek mellett, ha az érettségire fókuszálunk, digitális tanrendet, karantént és egy olyan vizsgaidőszakot, amit a legszürreálisabb álmunkban sem gondoltunk volna.

Talán most kap igazi értelmet az érettségi szó. Mennyire voltak képesek a diákok távoli segítséggel éretten felkészülni? Mennyire lesznek képesek a járványügyi szabályokat az írásbeliken éretten betartani? Elég érettek-e ahhoz, hogy most ne ünnepeljék meg bulival a sikert, és hogy éretten megvárják, amíg ezt lehet? Érettségi. Az idén új értelmet nyert a középiskolát lezáró próbatételek neve: vizsgák tudásból, vizsgák önfegyelemből, vizsgák felnőtté válásból.

(A borítóképen: Hegyi Erika, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!