Jegyzet

2020.08.02. 19:05

Gyérítés

Tartva az esetleges szúnyogok okozta betegségek elterjedésétől, kivételesen 180 napra engedélyezte a légi kémiai szúnyogirtást a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Pap Gyula

Indoklásuk szerint az elmúlt hetek esőzései nyomán annyira elszaporodtak az agresszorok, hogy a megfelelő mértékű gyérítés a korábbi módszerekkel már nem biztosítható. A kezelés alatt és után egy órán át az ablakokat, ajtókat zárva kell tartani, a szellőztetőberendezéseket pedig ki kell kapcsolni.

A szúnyogprobléma alapjában véve rendkívül zavaró. Komplett programokat, nyaralást, kirándulást tesz élvezhetetlenné. Mindig is tetszett az ennek megfelelő komoly hozzáállás, elismerése hatalmunk erejének a csípős rovar felett.

Kiment viszont a divatból a rendkívül negatív „irtás” szavunk. Elismertük: itt mi nem győzhetünk.

Tehetünk azért a saját jól felfogott érdekünkben. Védekezhetünk az épületek körüli, a szúnyoglárváknak otthont adó, kisebb pangó tócsák, vízzel teli kaspók megszüntetésével, kiürítésével.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!