Jegyzet

2020.10.30. 17:00

Rangsor

Egyetértek a gimnáziumigazgatóval, aki azt mondta, sok mindenről árulkodik egy-egy középiskolai rangsor, de sok mindenről nem.

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Hiszen az elért jó helyezés nemcsak azon múlik, milyen színvonalú oktatás folyik egy-egy iskolában, mennyire felkészült a tanári kar, hanem azon is, hogy milyen képességű és mennyire motivált diákok járnak oda, valamint hogy ők otthon mennyi segítséget kapnak a szüleiktől. Ezenkívül minden iskolának más a profilja. Vannak olyanok, melyekben a legjobb tanulmányi eredmény és az országos, nemzetközi versenyeken nyújtott kiváló helyezés a cél, máshol a művészetek vagy a sport terén elért eredményekre büszkék.

Jól tudjuk, vannak iskolák, ahol nem a tehetséggondozás az elsődleges szempont, hanem az, hogy a nehéz körülmények között élő fiatalok eljussanak az érettségiig, és sikeres vizsgát tegyenek. Minden felsorolt cél és a mögötte elvégzett munka nagyon fontos. Ezért is érdemes a szülőknek és diákoknak a rangsoron kívül más módon is tájékozódni a különböző iskolákról, mielőtt kitöltik a jelentkezési papírt.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!