2016.04.21. 16:38
Öt páros jegy keresi gazdáját az április 30-i Takler Borvacsorára!
Az idén 10 éves Miskolci Borklub Egyesület legfőbb célkitűzése a Magyar borkultúra minél részletesebb megismertetése, a kulturált borfogyasztás meghonosítása, terjesztése hogy a borok üzenete minél több emberhez eljusson.
Az idén 10 éves Miskolci Borklub Egyesület legfőbb célkitűzése a Magyar borkultúra minél részletesebb megismertetése, a kulturált borfogyasztás meghonosítása, terjesztése hogy a borok üzenete minél több emberhez eljusson.
Cél, az igényes borfogyasztásra fogékony embereket megismertesse ezzel az új világgal, hogy a borkóstolás ne csak egy érthetetlen misztikus zártkörű esemény legyen. A most meghirdetett 4 évszak 4 borász rendezvénysorozattal hazánk 4 borvidéke kerül bemutatásra egy-egy kiemelt, emblematikus képviselőjén keresztül, előtérbe helyezve az adott borvidék egyik meghatározó szőlőfajtáját. A sorozat első lépéseként az ország egyik legnagyobb és leghíresebb történelmi borvidéke, Szekszárd mutatkozik be. A névadó Szekszárd városával együtt összesen 14 település tartozik a fennhatósága alá, jelenleg 2600 hektáron termesztenek itt szőlőt, hagyományai egészen a római időkig nyúlnak vissza. Bár több fehér szőlőfajta is megtalálható itt, mégis egyértelműen vörösboros borvidékként tartják számon, leghíresebb az innen elterjedt Bikavér.
A Takler pincészet borain keresztül lesz most lehetőség Szekszárd borainak megismerésére Takler András vezetésével. Az 1700-as évek óta a szekszárdi borvidéken szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozó családi vállalkozás még a nyolcvanas évek végén kezdte el lerakni mai borászatuk alapjait. Pincészetüket hárman, Takler Ferenc és két fia ifjabb Takler Ferenc, valamint Takler András irányítják. A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva mintegy 70 hektáron készítik vörös boraikat, melyek Európán kívül távol keleti és az újvilági piacokat is meghódították. Kínálatukban a világfajták borai mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint ezen fajták házasításából született Szekszárdi bikavér.
Az est egyik érdekessége, hogy az itt résztvevők megtudhatják, sőt meg is kóstolhatják, kékszőlőből – azaz a vörös bor alapanyagából – hány féle bor készülhet.
Rendezvény időpontja: 2016.04.30 szombat, 17.45
Helyszín: Miskolci Polgármesteri Hivatal Házasságkötő terme
Játékunk nyertesei:
Répási Klaudia - klauca0901@...
Lengyel Viktor - deejay.hexy@...
Zelenka Ildikó - zildik@...
Sáray László - laszlo.saray@...
Kádas Katalin - adaskata@...