PR cikk

2020.01.21. 12:30

Így dolgozd le a karácsonykor felszedett kilókat!

Végre túl vagyunk a karácsonyon! Még gyermekkorunkban minden álmunk ilyenkor teljesült, felnőttként már megvisel bennünket testileg és lelkileg is egyaránt.

Az év vége még akkor is zűrös, ha a munkahelyünkön leállás van, hiszen ilyenkor jönnek-mennek a rokonok, napi szintű az ajándékvásárlás és a pénztárcánk a hónap végére kong az ürességtől. Az ajándékokon kívül azonban egy másik előnye is van a szeretet ünnepének. Ez pedig nem más, mint a megannyi finomság, amelyet elénk raknak ilyenkor.

Nem csoda, ha a magyar lakosság jelentős része ilyenkor felszed néhány kilót. Ezektől az apróbb túlsúlyoktól azonban egyszerűen meg lehet szabadulni. Erre sokféle módszer létezik az egyszerűbbektől egészen a szórakoztatóbbakig. A túlsúly ugyanis nem csak esztétikai kellemetlenség, hanem egészségügyi kockázatokat is magával vonz. Így érdemes még az év elején lépni az ügyben, mielőtt megindulnának a kilóink felfelé és az otthoni szobai mérlegünk sírva fakadna fájdalmában.

Gyors fogyás tippek kezdőknek

Nem szabad minden TV reklámnak bedőlni, ami gyors fogyást ígér. Azok számára, akik pár kilót felszedtek a karácsonykor, nem érdemes óriási befektetéssel adósságba verniük magukat. A TV reklámokban jól mutató edző gépek legtöbbje ugyanis alig ér valamit. Szinte az összes leírásában ott van a további testmozgás, a diétás étkezés és a káros dolgok elhagyása. Tehát érdemes elhagynunk egy időre a cukrot, a fehér lisztet és a napraforgó olajat. Így tehát a friss puha kenyér, a cukros üdítő és az olajos péksütemények is tiltó listásak.

Megfelelő diétával a karácsonyi plusz kilóg gyorsan és tartósan eltüntethetőek. Azonban ne csak egy átmeneti diétaként, hanem életmódváltásként tekintsünk az étrendünk megváltoztatására. Ha beletanulunk és naponta alkalmazzuk, akkor minden felesleges kiló el fog tűnni rólunk. Ha ezt valamilyen sporttevékenységgel is párosítjuk, akkor pedig még egészségesebbek, fittebbek és akár izmosabbak is lehetünk. Az új év tehát tele van lehetőségekkel, csak választanunk kell közülük.

A trambulinozás is segíti a fogyást!

Egyesek az év elején még nagy lelkesedéssel vetik bele magukat az otthoni edzésbe vagy váltják ki a kondi bérletüket. Aztán februárra a lelkesedés alább hagy és visszazökkenünk a mókuskerékbe, hogy aztán majd csak a strandszezonra kapjuk össze magunkat. A különböző edzőgépek mellett azonban van még egy nagyon jó és szórakoztató módszer a fogyásra. Ez pedig nem más, mint a trambulinozás.

A trambulin vásárlás egy igazán jó befektetés azok számára akik az év végén felszedett kilóktól akarnak megszabadulni. Nem csak gyerekeknek, de felnőtteknek is remek kikapcsolódás és sport is egyben. Az ugrándozás közben ugyanis rengeteg kalóriát égetünk el és az izmainkat is alaposan megmozgatja. Bár a legidősebb korosztály számára nem ajánlott, a gyerekek, a tinik és a középkorúak naponta használhatják és élvezhetik ki annak minden előnyös tulajdonságát. Ráadásul remek szórakozási lehetőséget is nyújt az egész családnak.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!