boon-sportoldal

2011.08.02. 09:23

A dobogóra hajtanak Aradon is

Ózd - Pályafutása legsikeresebb idényét futja a Rallye2-es bajnokságban Nedecki László és Kovács Géza (Lada VFTS).

Ózd - Pályafutása legsikeresebb idényét futja a Rallye2-es bajnokságban Nedecki László és Kovács Géza (Lada VFTS).Az ózdi kettős az F1-es géposztályban versenyben van az abszolút dobogós helyekért, ami korábban egyáltalán nem volt rájuk jellemző. Pedig már az ötödik évüket futják a második vonalban, ám eddig csupán részsikereket könyvelhettek el. Legutóbb a Pécs környéki pályákon remekeltek, értékes serlegekkel és bajnoki pontokkal gazdagodtak.

- Örülök, hogy végre teljesen összeállt az évünk – fogalmazott Nedecki László. –  Legutóbb Pécsett is minden a tervek szerint alakult. Dobogós helyen zártuk a rendkívül kemény versenyt. Nagy átlagsebességű, gyors pályákon küzdöttünk egymással és a pokoli hőséggel is meg kellett birkózunk. Szerencsére ismét célba értünk, így jó hangulatban zártuk ezt a hétvégét is. Szerintem a kategóriában akár még a második helyre is odaérhetünk, de ehhez hasonlóan kell folytatnunk a bajnokságot, mint ahogy eddig szerepeltünk. Remélem, hogy sikerül, mert ezért dolgoztunk egész esztendőben.

Kíváncsian várja

Nedecki László érdeklődve és kíváncsian várja a folytatást. Soha nem versenyzett még külföldön, ezért számára a Rally Arad egyfajta debütálás lesz. A hírek szerink a másod osztály számára a rendező közel kilencven kilométer gyorsasági programot állított össze, ami több, mint amit ezek a párosok az eddigi hazai versenyeken megszokhattak.

- Szeretem a hosszú gyorsokat, Pécsett sem volt vele gond. Az elejétől a végéig tudtunk koncentrálni, úgyhogy ezzel nem lesz probléma. Nagyon várjuk már az aradi hétvégét, hiszen teljesen új területen versenyezhetünk. Eddig külföldi futamokon nem vehettünk részt, most úgy mehetek a határon túlra, hogy közben a magyar bajnokságban értékelik a teljesítményünket. Természetesen a hátralévő két viadalon a maximumot szeretnénk kihozni magunkból, remélem, hogy ez elég lesz az év végi dobogós hely megszerzésre. Egyébként nagyszerű kezdeményezésnek tartom az új helyszín bevonását, hiszen az első és a másod osztály számára is fontos, hogy ne csak ugyanazokon a területeken, gyorsokon versenyezzünk. Arad mindenkinek újdonság lesz, ezért lesz szép és érdekes verseny.

- BOON -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!