BOON Sziréna

2010.03.26. 15:11

Roma-rendőrök Miskolcon és Ózdon

<p>Miskolc - Karrierlehetőséget biztosít a rendőrség a roma fiatalok számára.</p>

Nem csak kitörési, de karrierlehetőséget is biztosít az arra érdemes roma középiskolások számra az a támogató program, melynek keretén belül újabb tizenegy, a megye különböző középiskoláinak felsőbb évfolyamain eredményesen tanuló, cigány származású diákkal írt alá együttműködési szerződést a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság. A támogatandó diákokat negyven pályázó közül választották ki – ők lesznek azok, akik tanulmányi eredményük függvényében havi ösztöndíjban, tanszersegélyben és más iskoláztatási támogatásban részesülnek, minek fejében vállalták, hogy érettségi után a rendőr-szakközépiskolában tanulnak tovább.

A megyei rendőr-főkapitányságnak jelenleg négy tanulóval van érvényes, a középiskolai tanulmányaik hátralevő idejére szóló támogatási szerződése. Közülük ketten idén, ketten jövőre fejezik be középiskolát. Szintén a program támogatottjaiként négyen már a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában tanulnak. Egyikük hamarosan megkezdi hivatásos szolgálatát az Ózdi Rendőrkapitányság állományában. A rendezvényen dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei főkapitány mellett felszólalt Bordás Géza megyei és Horváth József miskolci cigány kisebbségi vezető is. Mindannyian arról beszéltek, hogy a cigány fiatalok számára a tanulás jelenti a kitörési lehetőséget, a rendőri munka pedig elismertséget, megbecsülést hozhat számukra.

ÉM-SZP


Borsodból, Abaújból és Zemplénből is az iskola-rendőrök fórumán

boon | 2010.03.26 18:52

Budapest, Miskolc - Szerdán Budapesten a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolarendőrök pedagógussal "megerősítve" vettek részt egy a baleset-megelőzést és a kisiskolások védelmét szolgálni hivatott országos szakmai fórumon.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!