2016.07.23. 15:01
Hűsítő limonádék a nyári meleg ellen
Miskolc - A nyári melegben jólesik egy limonádé, melynek igen széles a tárháza a klasszikustól kezdve a különböző ízesítésig. Egy kis ízelítő.
Miskolc - A nyári melegben jólesik egy limonádé, melynek igen széles a tárháza a klasszikustól kezdve a különböző ízesítésig. Egy kis ízelítő.
Zöld almás limonádé
Hozzávalók: 3 evőkanál cukorszirup, fél zöld alma lereszelve, fél citrom leve, 4 szelet alma, 1 liter víz.
Elkészítés: A reszelt almát öntsük le a citrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd tegyük hozzá a cukorszirupot és a vizet. Díszítsük az italt vékony almaszeletekkel, és kínáljuk jól behűtve, sok jéggel. Ha nem érezzük elég intenzívnek az almát, tegyünk még bele nyugodtan.
Friss vegyes limonádé mézzel
Hozzávalók: 1 darab citrom, 2 darab narancs, 1 darab lime, 3 evőkanál méz (ízlés szerint), 2 liter víz.
Elkészítés: A mézet elkeverjük egy kis meleg vízben. Feldaraboljuk (kockákra) a citromot, a narancsot és a lime-ot. Beletesszük a kancsóba, összezúzzuk, majd felengedjük hideg vízzel és hűtőbe tesszük vagy jégkockával azonnal fogyaszthatjuk.
Gyömbéres limonádé
Hozzávalók: 2 darab citrom, 8 centiméter gyömbér, 1 csokor citromfű (20 darab levél), 1 csokor menta (20 darab levél), 300 gramm cukor, 2 deciliter forró víz, 1 liter víz.
Elkészítés: A gyömbérből egy darabot lereszelünk, a többit karikázzuk, 1 citromot kifacsarunk, hozzáadjuk a cukrot és felöntjük 2 deciliter forró vízzel. Ha meghűlt, felöntjük az 1 liter vízzel, mehetnek bele a citromkarikák, a menta és citromfűlevél, amit egy kicsit beszaggatunk. Pár óra hossza alatt a hűtőben lehűtjük vagy adunk hozzá jégkockát.