2019.11.14. 13:36
Három forró ital, ami biztosan átmelegíti a téli estéken
A hűvös téli napokon jólesik a forró itóka.
Forrás: Pixabay
A hideg téli napokon jólesik elkortyolni egy csésze forró italt. Az alkoholos keverékek hamar átmelegítik a testet, a forró csoki pedig a lélek gyógyszere... – olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.
Három kedvelt fajta
Puncs: A tea hazájából, Indiából, angol tengerészek közvetítésével jutott Európába a 17. században. Manapság főleg tea, rum, alma-, citrom- vagy narancslé, szegfűszeg, fahéj és cukor kerül bele. Gyerekeknek almalé és tea keverékéből, egy kevés mézzel és fahéjjal készíthet alkoholmentes változatot.
Tojásgrog: A brit tengerészek számára felvizezett rumnak, a grognak, ma már többféle variánsa létezik. A tojásoshoz forraljon fel 300 milliliter tejet vagy vizet. Egy tálban verjen habosra 2 darab tojássárgáját 2 evőkanál juharsziruppal és 4 evőkanál rummal, és adja a forró tejhez/vízhez. A csészében szórja meg keserű kakaóporral.
Forró fehér csokoládé: A klasszikus forró csoki mellett a tej, a fehér csokoládé és a vaníliás cukor alkotta változatot is érdemes megkóstolni. Ehhez forraljon össze 30 gramm fehér csokoládét, 500 milliliter tejet és 1 teáskanál vaníliás cukrot. Kínálja tejszínhabrózsával a tetején.
Borítókép: illusztráció