haon-sportoldal

2011.08.23. 15:42

Nenad Novakovics számára fontos a bizalom

Debrecen - A debreceniek hálóőre az utóbbi meccseken pontokat hozott védéseivel a csapatnak.

Debrecen - A debreceniek hálóőre az utóbbi meccseken pontokat hozott védéseivel a csapatnak.

A korábbi kérdőjelek után az idei bajnokságban Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője megtalálta az állandó embert a kapusposztra és a szerb Nenad Novakovics sorozatos jó teljesítménnyel hálálja meg a mester bizalmát. A hálóőrnek is oroszlánrésze van abban, hogy a Debrecen hat meccs után 18 ponttal áll a táblázat élén, mindössze három kapott góllal. Novakovics a Videoton, de főként a legutóbbi, Pápa ellen meccsen komoly bravúrokat mutatott be.

Tanult a hibákból Nenad Novakovics

– Többfelé futballoztam már pályafutásom során, mindenhol mások a helyi viszonyok, szokások és más jellegű maga az adott ország labdarúgása is – magyarázta a sportoló, hogy a cívisvárosi pályafutása kezdetén miért tűnt bizonytalannak a kapuban.

– Éppen ezért minden légiósnak szüksége van egy kis időre, amíg alkalmazkodni tud a környezetéhez, ezt az időszakot egyszerűen nem lehet átugrani. Egy kapus esetében ez hatványozottan így van, hiszen nálunk alapvető elvárás a magabiztosság és a kellő önbizalom, ezek pedig nem jönnek maguktól, ezt a mérkőzéseken kell megszerezni. Az esetleges hibákból tanulni lehet, míg a jó teljesítmény még jobb produkcióra sarkall.

Nyerni az Újpest ellen is

A labdarúgó úgy véli, a Loki mostani sikereinek nincs különösebb titka, ha csak az nem, hogy a tizenegy ember a pályán valódi csapatot alkot.

– Természetesen a szakmai stáb, illetve a játékostársak bizalma is roppant fontos, ha hisznek benned, te is hiszel magadban és az az eredményekben is megmutatkozik. Úgy vélem, a csapat remek szereplése főként az egymásba vetett hitnek köszönhető, egységes, jó együttest alkotunk, ami most győzelmekkel is párosul. Nem várok könnyű meccset az újpestiek ellen sem, de bízom benne, hogy vasárnap délután is folytatódik kiváló sorozatunk és nyerni tudunk a saját közönségünk előtt!

HBN-TN

Adatlap

Név: Nenad Novakovics

Poszt: Kapus

Születési idő: 1982.07.14.

Születési hely: Uzice (Jugoszlávia)

Állampolgárság: szerb

Magasság: 192 cm

Súly: 85 kg

Korábbi klubjai: Radnicski Kragujevacs, Napredak Krusevac, Köge, OB, Reggina, FC Nordsjaelland

NB I-es mérkőzések: 14


Élen a DVSC-TEVA!

Hat mérkőzésből hatot megnyert a DVSC-Teva labdarúgó csapata, ezzel hibátlan teljesítménnyel vezeti a bajnokságot.

Újabb három pontot zsebelt be a Loki - a táblázat éléről várják az Újpestet

Szoros, kiegyenlített mérkőzésen szállította a Loki az újabb három pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!