Ez történt

1 órája

Őszi nagytakarítás kezdődött Miskolcon, gyerekek kezébe kerültek az értékes leletek

Boon.hu

Fotó: Vajda János

A csütörtöki  napon olvashattunk cikket arról, hogy Miskolcon őszi nagytakarítás kezdődött, amely a város teljes területére kiterjed. A következő egy hónapban 50 résztvevő 17 munkagéppel dolgozik majd az őszi nagytakarítás 24 kiemelt helyszínén.

Portálunkon az is kiderült, hogy hajléktalanszálló segíti a társadalom peremére kerülőket. Az alapítvány 30 éves ünnepségén megemlékeztek a hajléktalanszálló elmúlt három évtizedéről. További részleteket az ehhez kapcsolódó cikkben olvashatunk. 

Többek közt arról is beszámoltunk, hogy gyerekek kezébe kerültek értékes leletek. A Herman Ottó Múzeum régészei és múzeumpedagógusai, roadshow keretén belül látogatták meg október 17-én, csütörtökön, a Földes Ferenc Gimnázium diákjait. A Régészeti Látványraktár népszerűsítése volt a program fő célja, majd egy interaktív mini előadáson is részt vehettek a tanulók, ahol kezükbe vehették a múlt emlékeit.

Hírt adtunk arról is, hogy Hegyi Árpád Jutocsára emlékeztek. A Miskolci Nemzeti Színház előcsarnokában megemlékezést tartottak a nemrég elhunyt egykori igazgató és főrendező emlékére, aki meghatározó szerepet játszott a miskolci színház történetében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában