2024.09.15. 05:02
Hihetetlen: hamarosan csótányból készülhet az ebédünk
Sokak szerint hús helyett hamarosan csótányból készülhet az ebédünk.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Stacey Newman
Bár több országban teljesen természetes, hogy rovarokat esznek az emberek, csótányevésről még nem hallottunk. Pedig sokak szerint hamarosan ez helyettesítheti majd sok helyen a húst.
A csótány ugyanis kifejezetten minőségi fehérjeforrás, és nemcsak a világ távoli pontjain, de már Európában is számos rovarfarm működik, ezek próbálnak alternatívát nyújtani a húsipar környezetre gyakorolt káros hatásaira.
Az ehető csótányok tehát nemcsak az éhes szájaknak, de a gazdáknak is remek lehetőséget nyújthatnak, ugyanis ezek a rovarok könnyebben kezelhetőek és kevesebb takarmányra is van szükségük. Az sem mellékes persze, hogy a csótányok köztudottan szívósak, és betegségekre sem hajlamosak - írja a Mindmegette.
Borítókép: illusztráció
Bulvár-celeb
- Szereted az air fryer-t? Akkor figyelj, megmérgezhet, ha így használod
- Megasztár: Balogh Rebekáról kiderült, mi volt a B terve
- Nagy bajt jelezhet: sose legyints, ha így fáj a fejed
- Gyász: kiderült mikor és hol lesz Nemere István temetése
- Megasztáros tetkót varratna magára Dénes Dávid