2020.07.29. 13:59
Az uniós élelmiszer-higiéniai szabályozásokhoz vár javaslatokat az agrárkamara
Változnak a közeljövőben az európai uniós élelmiszerhigiéniai szabályozások, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az élelmiszeripari cégek véleményét, javaslatait is várja ezzel kapcsolatban, és összesítve eljuttatja azokat az uniós döntéshozóknak.
Balmazújváros, 2020. július 14. A Balmaz-Sütöde Kft. új üzemegysége az átadás napján, Balmazújvárosban 2020. július 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: MTI
Fotó: Czeglédi Zsolt
A módosítások az élelmiszer-biztonság erősítését, valamint az élelmiszerpazarlás csökkentését célozzák, egyben támogatják a jótékony célú élelmiszer-adományozásokat. Ugyancsak cél az egyre gyakoribb ételallergiák elleni küzdelem, az élelmiszer-ellátási lánc során a keresztszennyeződések kiküszöbölése – jelezte a NAK szerdai közleményében.
Az Európai Bizottság szerint indokolt a 16 éve született rendelet felülvizsgálata, hogy továbbjavítsák az élelmiszer-biztonságot az EU-ban – tette hozzá a kamara.
A NAK kéri tagjait, hogy augusztus 3-ig küldjék el javaslataikat. A konzultáció részletei az Európai Bizottság weboldalán elérhetők, ezen keresztül augusztus 6-ig közvetlenül is elküldhetők a vélemények.
Borítóképünk illusztráció, rajta a Balmaz-Sütöde Kft. új üzemegysége az átadás napján, Balmazújvárosban 2020. július 14-én