Bulvár-celeb

2021.10.12. 09:27

Kezdődik a gyermekét meggyilkoló magyar anya pere Olaszországban

Olaszországban a héten megkezdődik annak a B. Katalinnak a pere, akit a hatóságok azzal vádolnak, hogy szeptember végén meggyilkolta kétéves gyermekét, majd láthatóan zavarodottan a kasszaszalagra tette a holttestét Cittá della Pievében, egy Lidl szupermarketben.

Forrás: Bors

A Bors szerint a hatóságok még mindig keresik a gyilkossághoz használt kést.

A nő a kisfiú életét több késszúrással kioltotta, majd a halott gyermek fotóját szétküldte ismerősei és családja körében, mielőtt a holttestet egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára helyezte. Katalint nem sokkal később a rendőrség elkapta, de az anya nem tett beismerő vallomást. A nyomozók később visszatértek abba az ingatlanba, amelyben Katalin és Alex meghúzták magukat, egy fontos bűnjelet, a gyilkossághoz használt kés törött pengéjét keresték.

Pikali Petra ügyvéd a Borsnak elmondta: nem kizárt, hogy Katalin itthon töltheti le a büntetését.

A nemzetközi szabályok szerint a magyar állam kérheti majd a kiadatását.

Akkor az olasz bírósági ítéletnek megfelelő büntetést alkalmazza a magyar bíróság – szögezte le a jogász.

Megszólalt a gyanúsított édesanyja is: Erzsike néni nem szeretné itthon tudni a lányát.

– Maradjon csak Olaszországban! Nem kívánok neki semmit, de támogatni sem fogom. Anyagilag azért, mert nincs miből, lelkileg pedig azért, mert nem érzek rá késztetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában