Tudósítónktól Velencéből

2024.09.05. 18:00

A várva várt Joker 2: Kétszemélyes téboly

A velencei filmfesztivál egyik legjobban várt filmje a Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült alkotást.

Todd Phillips rendező, Lady Gaga és Joaquin Phoenix Velencében a vörös szőnyegen

Fotó: AFP

Amikor 2019-ben Todd Phillips Joker-feldolgozását bemutatták a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, az első pillanattól nyilvánvaló volt, hogy itt sokkal többről van szó, mint egy újabb képregényfeldolgozásról. Phillips hús-vér figurává varázsolta Jokert, az általa teremtett Gotham City pedig megszólalásig emlékeztet az 1980-as évek New Yorkjára. A bemutató előtt többen ráncolták a homlokukat annak hallatán, mit keres egy képregényhős a fesztivál versenyprogramjában, a Joker azonban nemcsak a kétkedőket győzte meg, de a fesztivál fődíját is megnyerte, a Velencében induló diadalútját pedig két Oscar-díjjal zárta.

Lady Gaga és Joaquin Phoenix 
Fotó: AFP

Ezek után nem csoda, hogy a 81. Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica egyik legjobban várt filmje a Joker 2. Kétszemélyes téboly volt. A várakozást csak fokozta, hogy a fesztivál a folytatást is a versenyprogram részeként mutatta be. Alberto Barbera, a fesztivál művészeti igazgatója azzal indokolta a döntést, hogy ez a legmerészebb stúdiófilm, amit valaha is látott. A Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült alkotás, bár sok tekintetben különbözik az első résztől, méltó folytatása Arthur Fleck, azaz Joker történetének.

Nem tudott autóba szállni

Lady Gaga néhány évvel ezelőtt már lenyűgözte a Lido di Venezia közönségét, amikor a Csillag születiket kísérte el Velencébe. Az énekes/színésznőre most is rengeteg rajongó várakozott már kora hajnal óta, az igazi téboly azonban akkor tört ki, amikor a fotósok és a rajongók legnagyobb meglepetésére kiderült, hogy Gaga gyalog teszi meg az utat az Excelsior Hoteltől a Sala Grandéig.

Lady Gaga különleges fejdíszben érkezett
Fotó: AFP

 Történt ugyanis, hogy az újdonsült vőlegényével a Lidórra érkező Lady Gaga olyan különleges ruhakölteményt és olyan extravagáns fejdíszt választott a bemutatóra, hogy nem tudott autóba szállni, így rendőri kordonnal körülvéve lépkedett a tömegben filmje premierjére.

Váró Kata Anna

Velence, 2024. szeptember 5.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában