Anno

2024.09.15. 21:15

Így ünnepeltük húsz éve az autómentes napot

A negyedik alkalommal rendezték meg húsz évvel ezelőtt a mobilitás napot, sok-sok pogrammal. Lesz az idén is.

Az autómentes napok programoknak évtizedek óta fontos része Európa szerte a Critical Mass, azaz a kerékpáros felvonulás.

Fotó: MW

Negyedszer csatlakozott a megyeszékhely az európai kezdeményezéshez, így negyedszer rendeznek Autómentes napot szeptember 22-én Miskolcon (is)

- számolt be az akkori tervekről előzetesen 2004. szeptember 17-én, azaz húsz évvel ezelőtt az Észak-Magyarország. A napon azt tervezték, hogy lezárják a közúti forgalom elől a Hősök terét és környékét (csak a buszok haladhatnak át, ugyanakkor viszont a tömegközlekedés aznap az összes vonalon ingyenes). Versenyt terveztek azoknak, akik egy igazi busz oldalát szerették volna kifesteni; azoknak, akik alternatív közlekedési eszközt használnának, és a szervezők bíztak benne, hogy a  csoportos buszhúzási versenyre is befut kellő számú nevezés. 

Az autómentes nap egyébként a Mobilitás hét rendezvénysorozatába illeszkedett már akkor is, amelyet egész napos fesztivál zárt négy nappal később a Hősök terén. 

Mobilitás hét (vagy nap?) lesz az idén is, a programok szeptember 16-án, azaz holnap várják az érdeklődőket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában