Elismerés

2022.04.19. 14:01

Tisztikeresztet kapott Max Aicher

A gazdasági kapcsolatok építése mellett az ózdi gyárat is folyamatosan fejlesztette az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. többségi tulajdonosa.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehette át Max Aicher. Az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. többségi tulajdonosának Áder János köztársasági elnök adományozta az elismerést, amelyet a magyar–bajor gazdasági kapcsolatok fejlesztésében, illetve több magyarországi bajor beruházás létrejöttében vállalt szerepe, valamint a magyar gazdaság fellendítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként kapott meg. 

A kitüntetést a Külgazdasági és Külügyminisztériumban ünnepélyes keretek között, magas rangú díszvendégek jelenlétében Tordai-Lejkó Gábor müncheni főkonzul, a bajorországi konzuli testület doyenje adta át. 

Munkát adott 

Max Aicher gyártulajdonosként azonosul az ózdi emberekkel, a régióban ezer embernek biztosít munkahelyet és megélhetést. Még a legnehezebb gazdasági időszakban, így a 2008-as válság idején is biztosította az Ózdi Acélművek működését, és az évi millió eurós nagyságrendű vesztesége ellenére is fenntartotta az akkori több mint 500 munkahelyet. 

Az elmúlt években a vállalat újabb jelentős beruházást és technológiai fejlesztéseket hajtott végre. Az acélmű az időközben végbement magyar állami részesedésszerzéssel az ágazatban hazánk piacvezetője lett. 

A tulajdonos Ózdon, illetve a régióban folyamatos és jelentős támogatója a kultúrának, az oktatásnak és a sportnak, amelyek koordinált működtetését a nemrég alapított Aicher közhasznú szervezet látja el.

(A borítóképen: Max Aicher Tordai-Lejkó Gábortól vehette át az elismerést)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában