2024.04.11. 11:00
A gyermekláncfű fogyasztása jót tesz a szervezetnek
A különböző gyógynövények jótékony hatása a szervezetünkre régóta közismert. Pászk Norbert gyógynövényszakértőt kérdeztük a szezonális gyógynövények hatásairól.
Pitypang
Fotó: Cyrustr
Rengeteg szezonális gyógynövény kezdett el kibújni a földből, melyeket már lehet kezdeni gyűjteni.
A réti útifű és az útifű fajok levele külsőleg vérzéscsillapításra, sebek, sérülések kezelésére használható, belsőleg pedig légúti panaszok esetén alkalmazható. A gyermekláncfű – amit tényleg mindenki felismer – föld feletti részei akár nyersen is ehetők, emésztőrendszeri megbetegedések esetén nyújthatnak segítséget, főként máj, epe és gyomor panaszoknál. A különböző sóskafajok levelei szintén ehetők nyersen, magas vas tartalommal rendelkeznek és hasfogó hatásuk is van – tájékoztatta a boon.hu-t a gyógynövényszakértő.
Pászk Norbert Gyógyítás gyógynövényekkel című könyve februárban jelent meg. Ingyenes előadással összekötött könyvbemutató-sorozatának következő állomása április 23-án, kedden 16.30 órától lesz a miskolci József Attila Könyvtárban.