Öt választás

2024.07.15. 14:30

Ki milyen fesztiválozó típusba tartozik?

Ötféle típust mutatunk be a Yettel segítségével.

Boon.hu

Persze lehetnek kevert típusok is

Fotó: Molnár Péter

A rutinos

Ő tudja, melyik standnál lehet a legjobb ajándékokat szerezni, hogyan lehet bejutni a koncert legelső sorába vagy akár a backstage-be. A biztonsági őröket keresztnéven szólítja, a mobiltöltő ponton több örök barátságra tett már szert.  Nem esik bele abba a hibába, hogy véletlenül túl sok pénzt ad ki egy hamburgerért, lemarad egy izgalmas koncertről. Már nem törekszik a feltűnő fesztiválviseletre, inkább legyen kényelmes és egyszerre praktikus minden időjárásban – hiszen bármikor jöhet kánikula vagy zivatar.

 

Az újonc

Élete első fesztiválja és száz százalékban meg akarja tapasztalni az élményt. Testfestés, színes haj, játékkarkötők, strasszkövek, felfújható gumiállatok – bátran kipróbálja az aktuális partidivatot és nem fél a túlzásoktól. Meg szeretne élni minden fesztiválélményt, szívesen próbálja ki az összes játékot a standnál, szelfizik az ikonikus helyszíneken, óriáskerekezik és előre bejelöli magának, milyen sorrendben fog részt venni az összes létező koncerten. 

 

A streamer

Egy fellépő fröccsözik inkognitóban, meglepetés tűzijáték a koncert végén, táncpárbaj egy dinóval vagy videók végtelen sorozata: ha valaki, ő minden eseményt dokumentál a fesztiválokon, és a mobilja mindig kéznél van. A hálózati lefedettséget már jó előre ellenőrzi, három percenként váltogatja a lokációt, és ha éppen keresik a barátai, csak egy SMS-t vagy képet küld arról, hogy éppen melyik színpadnál van, de persze már napokkal korábban beállította a mobilján, hogy a többiek láthassák az aktuális tartózkodási helyét. Ráadásul azonnal streameli, ha éppen bármi izgalom történik – mindeközben át is éli az élmények áradatát, és végül úgyis minden barátja az ő fotóit vagy videóit fogja repostolni.

 

A digitális detoxos

Mottója, hogy „mindig legyél jelen". Szeretné a fesztivál minden percét megélni, épp ezért mindenféle okoseszköz nélkül érkezik, a nyomógombos telefonja is csak 10 százalékon van, és a vészhívásokra tartogatja. Szeretné megismerni a fesztivál és az oda látogatók lényét, mélységét; nem fél kipróbálni olyan extrémebb élményeket, mint a tűzön járás vagy a bungee jumping; a frissen kötött barátságai pedig a jelennek szólnak, nem a későbbi like-okról. A fesztivál után persze egyből visszakapcsolódik a social mediába, és nézegeti, hol taggelték be, illetve elkéri a streamer típusba tartozó barátaitól az összes képet és videót.

 

A gasztrohős

Ki mondta, hogy a fesztiválozás kizárja, hogy jókat együnk a hot-dogon és a retro burgeren túl? Ő szakértőként mindig tudja, hol találja a legjobb áron a kulináris különlegességeket, örömmel próbálja ki a külföldi konyhákat, a kis főzdék söreit, vagy kifejezetten törekszik a felelős fogyasztásra - ráadásul nem mulasztja el ezeket megosztani másokkal is (#mutimiteszel). A véleményének hangot is ad, mindig lelkesen értékeli és pontozza ezeket a környezetének és az online térben is. Legyen a kísérője vegetáriánus, gluténmentes, vegán, ő tudja, hogy hol találja meg a neki való fogást. És persze ő az első, aki két koncert között megkérdezi, hogy „nem akarunk valamit enni?”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában