Kalandtábor

2024.08.04. 11:30

Hackerek ellen küzdenek a régi malomban

A Logiscool Miskolc a nyár folyamán nyolc héten keresztül izgalmas digitális kalandtáborokba várja a gyerekeket, akik a játékos tanulás mellett a szabadban, vagy akár gyurmából karaktereket formázva élvezik a nyári szünidőt.

Gárdonyi Edina

Egész nyáron, nyolc héten keresztül táboroztatunk, szeptembertől pedig folytatjuk a programozó oktatást a gyerekek részére. Több témánk is van, ezen a héten van Roblox és Minecraft kezdő tábor – ez nagyon népszerű, egész héten Mars-leszállással kapcsolatos témákban dolgoznak a gyerekek – illetve van a nagyobbaknak Minecraft Pro tábor, ahol haladó szintű feladatokat végeznek

 – informálta portálunkat Könyves Viktor, a Logiscool Miskolc iskolavezetője.

Hacker tábor is lesz

A következő héten négy különböző tematikájú tábor indul, a mostaniak mellett lesz kreatív, videós tematika, ahol a részvevők megtanulnak kreatív beállítású videókat készíteni, vágni. Az augusztus 12-i héten szintén három tematikával készülnek. Azon a héten lesz a programozó hacker tábor, ahol meg kell menteni a YouTube-ot a hackerek támadásától. A Minecraft és Roblox téma pedig folyamatos, ezek a legnépszerűbb tematikák.

Barátságok születnek a táborokban

A táborozó gyerekek gyakran becsatlakoznak az iskolaidőben tartott kurzusokba, ahol már a saját felületünkön tanulnak programozást. Nagy barátságok is születnek a táborainkban, vannak visszajáró táborozóink, mert a gyerekek összebarátkoztak és itt találkoznak újra. Sokszor tábor után is tartják a kapcsolatot

 – mesélte az iskolavezető.

A gyurma és a rajzolás is kedvenc, ha jó a téma

A gyerekek sokat vannak szabadban, amikor a számítógép előtt vannak, ott is irányítva próbáljuk a kreativitásukat kibontakoztatni. A délutáni szabadidős tevékenységek is nagyon népszerűek, például a gyurmázás, ahol karaktereket kell alkotniuk, és ezt az egészen nagyok is élvezik. Minden pénteken az egész héten megalkotott gyurma karakterek közül titkos szavazással választják ki a legjobbat. 

A rajzversenyen szintén Minecraftos, Robloxos karaktereket alkotnak és újra olyan gyerekek, amilyeneknek lenniük kell – ismertette Könyves Viktor, hogy a tábor nem csak az online játékokról szól, változatos programokkal készültek a gyerekeknek.

Csapatmunkában is alkotnak

A Roblox ingyenes, sokféle és sokrétű játék megtalálható rajta. Az egyszerűbb ugrálóstól az egészen bonyolult logikai játékokig minden megtalálható rajta. Minden nap különböző pályákat készítenek a gyerekek. Ma éppen csapatmunkában, közösen készítenek akadálypályát, amit végül mindenki kipróbálhat – mondta Bárdosi Balázs, a Logiscool oktatója a Roblox tematikáját.

Fontos, hogy nem egész nap a játék előtt ülnek a gyerekek

A Minecraft kezdő táborban jellemzően 8-13 éves korú gyerekek vesznek részt – ismertette Bacskai Milán, aki évek óta a Logiscool Miskolc oktatója.

Itt irányítva van, hogy mit csináljanak, egy tematika szerint haladunk. A feladatok fejlesztik a logikai gondolkodást és nem egész nap játszanak a gyerekek. Arra nagyon figyelünk, hogy másfél óránként felálljanak a gép elől és más programokkal foglaljuk el őket. A szabad foglalkozás is irányított, most például Marsjárót épít mindenki a saját kis parcellájára. A gyerekek nagyon kreatívak, van aki üvegházat, van, aki gyorséttermet épít

 – mesélte Milán a táborral kapcsolatban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában