Durva!

2024.01.29. 16:40

Megöléssel fenyegette az édesanyját - kést tartott a nyakához

A konyhaszekrényből elővett egy 20 cm pengehosszúságú kést és az édesanyja nyakához helyezte.

Forrás: Shutterstock

Fotó: thebigland

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2024. január 26-án a délutáni órákban pénzszerzés céljából megjelent az édesanyjánál, akivel szemben 

agresszív magatartást tanúsított, szidalmazta és megöléssel fenyegette őt.

Eközben a konyhaszekrényből elővett egy 20 cm pengehosszúságú kést és egy pillanatra a sértett nyakához helyezte. A férfi viselkedése az asszonyban komoly félelmet keltett, így amikor a fia pénzt követelt tőle, elővette pénztárcáját, melyből a gyanúsított kb. 15.000 forintnyi papírpénzt vett ki és nem sokkal később távozott az ingatlanból.

Cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megállapítására.

Letartóztatták

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani, melyet nem ellensúlyoznak személyi körülményei sem. Fennáll annak veszélye továbbá, hogy a sértett befolyásolásával vagy megfélemlítésével a férfi meghiúsítaná, megnehezítené a bizonyítást, illetve esetében reális a bűnismétlés veszélye is.

Mindezen okok alapján a gyanúsított letartóztatását a járásbíróság indokoltnak találta.

A végzés végleges - tudta meg a Boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában