Rablás

2024.04.23. 10:31

A földre rántotta a nőt, hogy megszerezze a táskáját Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmények miatt, aki a gyalogosan közlekedő nő vállára akasztott táskát letépte, a földre zuhant sértett kezéből addig rángatta, míg megszerezte.

Boon.hu

A táskáját rabolták el (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2023. november végén az esti órákban Miskolcon felfigyelt egy gyalogosan közlekedő nőre. Utánament, a válláról letépte a válltáskáját, a sértett viszont kezével fogva visszatartotta, így a vádlott többször megrántva próbálta azt megszerezni.

Ez volt a zsákmány

Legalább nyolcszor megrántotta a sértettet, aki az utolsó alkalommal először térdre, majd hasra a földre esett. A vádlott ekkor tudta kezéből kitépni a táskát, és elmenekült a helyszínről. A táskában pénztárca, 10 ezer forint készpénz, személyes okmányok és bankkártya volt.

A sértett a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Börtönbüntetést javasolnak

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott – tájékoztatta a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában