Vádemelés

2024.05.28. 13:00

Beledobta feleségébe a csontozó kést a vacsoraasztalnál

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, aki vacsora közben szóváltásba került feleségével és a kezében lévő csontozó kést és villát eldobva belevágta felső testébe.

Boon.hu

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

A vádirat szerint a vádlott 2023. november végén, a borsodi településen lévő családi házukban disznóölést tartott, az éjszakai órákra leittasodott. Vacsorakor együtt étkezett feleségével és két éves gyermekükkel, azonban vitába keveredtek, ugyanis a nő sérelmezte ittasságát, illetőleg egyéb párkapcsolati problémáikat is megemlítette.

Igyekezett kisebbíteni a sérülés súlyosságát

A vádlott ezen felháborodott, és amikor a nő rövid időre elfordulva tőle a gyermekükre figyelt a kezében lévő csontozó kést és villát összefogta, feje fölé emelte és azokat eldobva belevágta felesége bordái közé. A sértett erős fájdalmat érzett, rosszulléte miatt fel akarta hívni az édesanyját, de a vádlott ezt elkerülendő igyekezett kisebbíteni a sérülés súlyosságát, a felesége viszont kiment az épületből, mentőt hívott, kórházba szállították.

Börtönbüntetést javasolnak

A sértett a cselekmény következtében közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett el, amely életmentő műtéti beavatkozást igényelt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában