Ítélet

2024.05.09. 15:27

Fegyvereket és lőszereket tartott otthon jogellenesen

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki interneten keresztül vásárolt meg egyebek mellett lőfegyvereket, hangtompítókat, lőszereket, tudva azt, hogy azokat jogellenesen szerezte és tartotta birtokában.

Boon.hu

Különböző tipusú pisztolyokat is tartott otthon engedély nélkül

Fotó: Luke Sharrett

A bíróság által megállapított tényállás szerint a terhelt vadászfegyverek tartására rendelkezett ugyan engedéllyel, azonban elhatározta, hogy fegyvereket fog gyűjteni, amelyeket interneten keresztül vásárolt meg. A férfi a megszerzett, különböző típusú pisztolyokat, puskákat, lőszereket családi házában tartotta, tudva azt, hogy azok jogellenesen, erre vonatkozó tartási engedély nélkül kerültek birtokába.

Működőképessé alakíthatók

A vádlott által tartott hatástalanított fegyverek – az elvégzett hatástalanítási módosításokat figyelembe véve – megfelelő szerszámozottság és szakmai tudás birtokában működőképes lőfegyverré alakíthatók.

A férfit a bíróság lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében 2 év, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során a terhelt beismerő vallomását, megbánó magatartását, együttműködését, valamint büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként esett latba a jogellenesen megszerzett lőfegyverek, lőszerek nagy száma.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosítás végett fellebbezést jelentett be, tájékoztatta portálunkat a járásbíróság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában