Zaklatás

2024.05.09. 10:07

Megöléssel fenyegette meg a nőt Miskolcon

A férfi odament a nőhöz, majd azért, hogy megfélemlítse közölte vele, hogy megöli, menjen el Miskolcról, mert nem fogja békén hagyni.

Boon.hu

Rátámadt a nőre és megfenyegette

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség garázdaság és zaklatás miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. december 18-án dél körül Miskolcon, az utcán odament egy nőhöz és a társaságában lévő élettársához, majd minden előzmény nélkül belerúgott a férfi földön lévő táskájába. A férfi emiatt kérdőre vonta a vádlottat, aki erre trágár jelzőkkel illette a nőt, majd  „megöllek”, és „költözzetek el Miskolcról” szavakat intézett  felé, illetve egy alkalommal a férfi felé ütött.  

Végül a nőt ellökte, aki ettől az egyensúlyát elvesztve hátra lépett. A vádlottat végül a nő közelben tartózkodó hozzátartozóinak sikerült jobb belátásra bírniuk, mire szitkozódva távozott a helyszínről. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magtartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Magánindítvány 

A vádlott a fentieket követően 2023. december 21-én délelőtt szintén Miskolcon, egy üzlet előtt ismét meglátta a sértett nőt, aki éppen egy parkoló autóba ült be. A vádlott odament a sértetthez, majd azért, hogy megfélemlítse közölte vele, hogy megöli, menjen el Miskolcról, mert nem fogja békén hagyni. A nő vádlott cselekményeit nem tudta mire vélni, mert korábban nem is ismerte őt. 

A sértett nő a vádlottal szemben zaklatás miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában