Ítélet

2024.05.08. 15:39

Ütötte, rúgta a mentőst Miskolcon, rossz vége lett

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet azon terhelt ügyében, aki az egészségügyi ellátását megkísérlő személyt bántalmazta Miskolcon az Újgyőri főtéren.

Boon.hu

A mentőautót is megrugdosta

Fotó: OgnjenO

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott erősen ittas állapotban 2023 szeptemberében a délutáni órákban az őt ellátni szándékozó mentőtechnikust tettleg bántalmazta, kézzel többször a feje irányába ütött, majd ismétlődően megrúgta.

A mentőautót is többször megütötte

A sértett az ütéseket kézzel hárította, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett. A terhelt a közfeladatot ellátó személy bántalmazása mellett a mentőgépkocsit, illetőleg annak ablakát szintén több alkalommal megütötte.

Enyhítő és súlyosbító körülmények

A férfi az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során a terhelt beismerő vallomását és megbánó magatartását, valamint büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként esett latba a terhelt önhibából eredő ittas állapota, valamint a hasonló cselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet jogerős - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában