Vádemelés

2024.06.25. 13:00

Farkasfalkaként támadtak a kutyák a férfire és marcangolták kis híján halálra!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen súlyos testi sértés és állatkínzás miatt. Az általuk tartott öt kutya drótkerítésen kimászva rátámadt egy férfira életveszélyes sérüléseket okozva.

Boon.hu

Farkasfalkaként támadtak a kutyák

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pukhov K

A vádirat szerint a férfi és a nő egy borsodi településen lévő családi házban laknak, ahol öt közepes termetű kutyát tartottak, figyelmetlenségből nem gondoskodtak megfelelően az ebek őrzéséről, szökésük megakadályozásáról.

Életveszélyes összemarcangolták

Így 2022. április elején a kora délutáni órákban az állatok a drótkerítés alján kikapart lyukon keresztül kimásztak, és a közterületen tartózkodó férfira rátámadtak, testszerte megharapták, közvetlenül életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást okozva. A sértett életét csak az időben érkezett, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Szocializálatlanok voltak

A cselekményt megelőző időben a vádlottak a kutyákat kisméretű kennelben tartották, többször láncra kötötték, az ebeken verekedések miatti harapásból származó sebek voltak, nem voltak beoltva veszettség ellen, így amikor kiszöktek, vadonélő állattal kapcsolatba kerülhettek volna, és halálos betegségnek minősülő veszettséget kaphattak volna el.

A vádlottak a szuka ebet idő előtt tenyésztették, valamennyi kutya kennelbetegségben szenvedett, szocializálatlanok voltak, falkaszellemben éltek. Az állattartói kötelességek elmulasztása a kutyáknak hosszantartó fájdalmat okozott, maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat eredményezhette volna.

Börtönbüntetést javasolnak

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában