Tárgyalás

2024.06.26. 13:33

Elítélhetik a sárga buszt elkötő férfit

Tárgyalást tart a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki ittas állapotban egy parkoló autóbusz ajtaját benyomta, a járművet elindította, két település között vezette, majd árokpartnak ütközött.

Boon.hu

Illusztráció. Elkötötte a buszt az út mellől

Az ügyészség szerint a terhelt 2023 augusztusában a hajnali órákban, ittas állapotban gyalogosan közlekedett egy borsodi településen, mikor meglátott egy ott parkoló távolsági autóbuszt. A férfi a járműhöz ment, az ajtaját erősen megnyomva abba bejutott, majd az ott talált indítókulccsal beindította és a szomszédos településig hajtott vele.

Túl részeg volt hozzá

A vádlott – ittassága miatt – az autóbusszal menet közben egy egyenes útszakaszon az úttestről lehaladt, melyet követően a füves vízelvezető árokban az árokpartnak ütközött. Ezt követően kiszállt a járműből és távozott a helyszínről.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, az autóbuszban azonban mintegy 700.000 forint összegű kár keletkezett.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a csütörtöki tárgyaláson akár az eljárás befejezése is várható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában