Ilyen van?

2024.06.26. 10:15

Döbbenet: élőben közvetítette, ahogy rágyújt egy házat egy családra!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, aki a vele haragos viszonyban lévő fia házára benzines flakont dobott meggyújtott kanóccal.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2023. július elején a kora délutáni órákban személygépkocsival elment egy borsodi kisvárosba a vele haragos viszonyban lévő fia családi házához. Megelőzően benzinnel megtöltött egy fél literes műanyag flakont.

„Égjetek kutyák!”

Az ingatlan udvarához érve a flakon tetején lévő kanócot meggyújtotta, majd 

Égjetek kutyák!

felkiáltással eldobta, a ház utcafrontján lévő egyik ablakot találta el. A benzines palack lepattant és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett.

A vádlott fia észlelte a cselekményt és kiszaladt a házból, kiskorú testvérével együtt elkezdték oltani a tüzet, értesítették a tűzoltóságot.

Élőben közvetítette

A vádlott a saját cselekményét, és az azt követő oltást is internetes közösségi oldalon élőben közvetítette, mely során ismételten a ház meggyújtásával fenyegetőzött.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, tájékoztatta a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában