Ítélet

2024.06.21. 13:30

Szerelemféltésből szúrt az ittas nő Mezőkövesden

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki féltékenységből késsel megszúrta élettársát.

Boon.hu

Elítélték, miután megszúrta élettársát

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: PopTika

Az ítéletben megállapított tényállás szerint 2022. április 30-án az akkor még vele élettársi kapcsolatban lévő sértett mezőkövesdi lakásában tartott családi rendezvény során a vádlott ittas állapotban féltékenységi okból összeveszett a sértettel, akit többször az élete kioltásával is megfenyegetett.

Lefújta, majd szurkálta

A vádlott bezárta az ajtót, majd a sértettet gázspray-vel lefújta, ezután a nála lévő késsel kis erővel, szúró-metsző mozdulatokkal a sértett mellkasán, hasán és karjain több felszínes, vérző, metszett sérülést ejtett.

A vádlott cselekményének az vetett véget, hogy a sértett kiabálását meghalló egyik családtagja berúgta a szoba ajtaját, a földön fekvő sértett felett térdelő vádlottat elhúzta a sértett közeléből, illetve elvette tőle a kést.

A fenti cselekményt követően a vádlott futva távozott a lakásból, a sértett pedig gyalogosan elindult a közelben lakó testvéréhez, hogy hazavigye az ott alvó és a vádlottal közös kiskorú gyermeküket.

Újra támadt és szúrt

Útközben azonban az utcán váratlanul rátámadt a jövetelére ott váró vádlott, aki a nála lévő 14 centiméter pengehosszúságú fanyelű késsel több alkalommal, közepes erővel a sértett hasa irányába szúrt, melyek közül egy szúrás a sértett jobb oldali lágyékhajlatát el is érte.

A sértett kiabálására a járókelők lefogták a vádlottat, illetve egyikük kicsavarta a kezéből a szúráshoz használt kést, és azt a közelben lévő patakmederbe dobta.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a használt eszköz jellege, a szúrás iránya és a támadott testtájék alapján a vádlott cselekménye életveszélyes sérülés okozására irányult.

Felfüggesztett börtön

A Miskolci Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és őt 2 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette és elrendelte pártfogó felügyeletét.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, büntetlen előéletét, kiskorú gyermekes voltát, és azt, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt, míg súlyosító körülmény, hogy a cselekményt ittas állapotban, családtagja sérelmére, kitartó szándékkal követte el, továbbá az ilyen jellegű cselekmények elszaporodottsága. 

Az ítélet jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában