Vádemelés

2024.07.05. 08:00

Buszjegyre kért pénzt, majd rabolt Kazincbarcikán a fiatal

A fiú a férfit a földre rántotta. Eközben a férfi kezéből a pénztárca kiesett, amit a fiú felvett és futva távozott a helyszínről.

Boon.hu

Az utcán rabolta ki az idős embert

Fotó: Getty Images

A Miskolci Járási Ügyészség rablás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy fiatalkorú férfival szemben. A vád szerint a fiatalkorú 2024. március 19-én délután Kazincbarcikán, egy lakóház mögötti füves területen leszólította a lassú mozgású, jobb szemére teljesen vak, idős férfit, aki a kerékpárját tolva közlekedett. Pénzt kért a férfitől azzal a valótlan indokkal, hogy az buszjegy vásárlásához kell neki.

Segíteni akart az idős férfi

Az idős férfi segíteni akart a fiatalkorún, ezért a kerékpárja kormányán lévő táskából elővette a 85 ezer forint készpénzét és az OTP bankkártyáját tartalmazó pénztárcáját annak érdekében, hogy pénzt adjon neki.

A fiú a pénztárcát meglátva, annak elvétele érdekében a férfi felsőruházatát megragadta, és őt a földre rántotta. Eközben a férfi kezéből a pénztárca kiesett, amit a fiú felvett és futva távozott a helyszínről.

Eldobta a pénzt

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a cselekmény következtében.

A cselekmény elkövetési értéke részben megtérült, ugyanis a városban kihelyezett egyik szemeteskonténernél a nyomozó hatóság megtalálta a sértettől elvett készpénzt, melyet lefoglalt, majd a sértett részére kiadott. A bankkártyát a vádlott ismeretlen helyen eldobta.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta a bíróságnak. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában