Garázdaság

2024.07.05. 09:20

Előbb haragosukat, majd az autóját ütötték, rúgták Dámócon

A felnőttkorú férfi egy fadarabbal az autó oldalsó ablakait, és a visszapillantó tükröket betörte, míg a fiatalkorú lábbal az első szélvédőt rúgta be.

Boon.hu

A szélvédőt is összetörték a garázdák

Fotó: Jose A. Bernat Bacete

A Miskolci Járási Ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat két férfival – köztük egy fiatalkorúval – szemben. A vád szerint 2024. január 11-én délelőtt Dámócon az utcán, a két férfi szóváltásba keveredett egy férfival. Ennek során a fiatalkorú egy alkalommal arcon ütötte sértettet, majd felnőttkorú társa hátulról fejbe rúgta.

Szétverték az autóját

A bántalmazást követően a garázda páros hazafelé indult, útközben azonban a sértett közelben leparkolt gépjárművét kezdték ütni, rúgni. A felnőttkorú férfi egy ott talált 1 méteres fadarabbal az oldalsó ablakait, és a visszapillantó tükröket betörte, míg a fiatalkorú lábbal az első szélvédőt rúgta be.

Pénzbüntetés

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A rongálással a vádlottak 285 ezer 598 forint kárt okoztak a sértettnek, aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő – tudtuk meg dr. Barkó Tamás járási vezető ügyésztől.

Az ügyészség a felnőttkorú vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását, míg fiatalkorú társával szemben próbára bocsátás és pártfogó felügyelet alkalmazását indítványozta a bíróságnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában